donderdag 13 juni 2019

BBQ! (1)



Vandaag weer inkopen
We gaan het proeven!



BBQ, althans volgens de Volkskrant

Met de bekende gillers dus

Morgen mijn BBQ recepten

Overmorgen weer gillers: de BBQ recepten van de psychologische Gluipers



Kalfsbiefstuk met citroen-peperboter

Talina Hoedje


"Haal de biefstuk uit de koelkast"
Nee, haal de biefstuk een uurtje vtv uit de koelkast, ja

"Hak, pers en vijzel knoflook..."
Dát weet ze, verdomd
De rest van die Volkskeuken die weet dat niet
Die doen spul voor een vierpersoons portie in de keukenmachine
Dat kan helemaal niet, zo weinig
Daar slaat het mes onderdoor ivm te weinig gewicht

Kruidenboter maken en die even in de vriezer leggen
Nee, kruidenboter maken en die ruim vtv in de koeling leggen



Erg lekker spul!
Enorm lekker bij roomijs
Vandaag bestelde ik hun moerbeienlikeur


Kipspiezen met ketjap-amandelsaus

Hoe krijg je het verzonnen

Otto Kleynejan natuurlijk

Een verbastering van (wel lekker) idem met kemiri


Amandelen roosteren zonder ze regelmatig om te schudden...

En die amandelen moet je dan mengen met ui, ketjap en sambal, maar wat je er dan mee doet, dat mogen we niet weten van de Nationale Culinaire Pooier...



Enorm lekker!


Roodbaarsspies met frisse tahinsaus en viskoekjes

Van Retteketet, aka het Kokkerellende Nijlpaard


Popi tahinsaus!
Popi kurkuma!
Popi yoghurtsaus!

Je moet door die visfilets evenwijdig twee saté-prikkers steken
De klok horen luiden (lees: overgeschreven zonder het te begrijpen; er staat dan ook niet bij waarom dat moet)
Dat moet tegen het kromtrekken van de filets
Maar dan moet er dus ook bij staan dat het opkrult lángs de draad, en dat die prikkers er dus dwars op de draad in moeten...

"Ik serveerde mijn zeebaarsspiezen..."
A Het zijn geen spiezen (niet gemaakt dus; enkel ongeïnteresseerd overgepend)
B Dat heb je natuurlijk helemaal nooit gemaakt, culinaire weggooidoos



Gedroogde okra
Ik ben er nog niet achter hoe je dat gebruikt
Het zó in je mik steken moet je niet doen
Niet te vreten...


Geroosterde zalmspiezen met spek en waterkerspesto

Dat is van die Louche Oudemuis


"Koop dikke zalmfilet"
"Rol ze op" woehahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

O, en het moet natuurlijk ook popi ASC of bio zijn!

En met popi raar-spul-pesto

"biologisch ontbijtspek", flikker op! Dat heet dan de Volkskrant! Kan het nog erger elitair, biologisch ontbijtspek...

Beetje spul "het gemakkelijkst in de keukenmachine", de kletsmajoor



Enorm lekker op jong belegen kaas



Gerookte oesters met dressing

Otto Kleynejan weer


Hoe hij ze klaar maakt, dat is regelrecht van dit blog gejat
Post van een maandje geleden

"Als de oesters iets open gaan staan dan zijn ze gaar"
En dan haalt ie ze dus uit de BBQ, en dan heeft de procedure dus geen ene ruk met "roken" te maken

"Open de oesters met behulp van een oestermes"
Maar ze zijn toch al open, culinair veenlijk?!
Wat moet je dan in Godsnaam nog met een oestermes?
Wichtigmachen?



Dit verkoopt AH, merk De Cecco
Het komt redelijk in de buurt van echte maccheroni
Dit is type gramigna, sedanini, en ook Alicantijnse fideus
Ik eet ze vanavond met tomatensaus getrokken met gedroogde kappertjes
(Niet die zoute!)



O ja!

Ik kreeg er kritiek op, dat ik gisteren Janny van der Heijden ("Jannie moetje Vermijden") de Nationale Culinaire Hoeremadam heb genoemd.

Kijk Godverdomme naar de foto's hier!
Is dat Godverdomme een hoeremadammekop of is dat Godverdomme geen hoeremadammekop?

Jannie van het Geiten...