Eieren met tapenade
Ik heb ze niet netjes gevuld, geen tijd
Eigeel met tomaten tapenade mengen
Eigeel met zwarte olijven tapenade mengen
De eerste is lekker
De tweede mwah
Avocadoparten frituren in beslag
Daar gaf ik die eieren bij
Erg lekker!
Lotuswortel
Controleer of de wortel helemaal rondom keihard is
En als het niet supervers is dan breken er makkelijk stukjes af van schijven die je snijdt
Goed afspoelen tot het niet meer plakt vóór het schillen
Uit laten druppen
Herhalen
Ideaal voer voor kinderen!
Chips
Schillen (voor alle bereidingen) en meteen door water met citroensap, bij elke strip die je eraf schilt meteen
Het verkleurt niet alleen pijlsnel, het wordt ook wat hard
Frituur plakjes tot het net wat kleurt
Prima te eten!
Wat Japanse sojasaus erbij
Kook
Snij wat dikker dan de chips
Kook
Koel terug
In salade
Mwah, melig
Roerbak stukjes
Fantastisch lekker
Hier met kastanje champignons en wat sjalot en knof
Grof gemalen Koreaanse rode peper (grote zak voor centen bij de betere toko)
Fish sauce, Light soy
Heerlijk, al rook het in de keuken wat vreemd
Polbo á feira
Kook octopus-armen op de bekende manier
Serveer in stukjes met gerookt zoetzuur paprikapoeder, grof zeezout en olijfolie
En heel goed stokbrood
Aardbeien en balsamico
We hebben het natuurlijk over echt goede balsamico
Eerst proefde ik roomijs met balsamico
Lekker!
Daarna roomijs met Crema van balsamico
Wat te zoet
Daarna aardbeienstukjes marineren met balsamico
Serveren met mooie rauwe ham of met gebakken ontbijtspek of zo
Heel mooi
Roomijs met Drambuie
Mooi
Niet teveel drank
IJs ietsje in de drank laten smelten
Knappertjes
Net als matze met avocado, met gerookte zalm en met beide
Met avocado aardig
Met zalm erg lekker als je goede zacht smakende zalm hebt
Klassiek
Met een mengse van zoete boter, witte basterdsuiker en cacao
Lekker!
Nog een laatste opmerking over givreren
Het lukt op geen enkele manier
Geborstelde citroen, bio citroen, eerst vriezen dan givreren, givreren en dan vriezen...
Opmerkelijk! In geen enkel Citron givré recept, ook niet Franse, staat hoe je moet givreren...