zondag 2 juni 2019

Gekookt




Eieren met tapenade


Ik heb ze niet netjes gevuld, geen tijd

Eigeel met tomaten tapenade mengen
Eigeel met zwarte olijven tapenade mengen

De eerste is lekker
De tweede mwah




Avocadoparten frituren in beslag


Daar gaf ik die eieren bij

Erg lekker!




Lotuswortel


Controleer of de wortel helemaal rondom keihard is

En als het niet supervers is dan breken er makkelijk stukjes af van schijven die je snijdt

Goed afspoelen tot het niet meer plakt vóór het schillen
Uit laten druppen
Herhalen

Ideaal voer voor kinderen!


Chips

Schillen (voor alle bereidingen) en meteen door water met citroensap, bij elke strip die je eraf schilt meteen
Het verkleurt niet alleen pijlsnel, het wordt ook wat hard

Frituur plakjes tot het net wat kleurt

Prima te eten!

Wat Japanse sojasaus erbij




Kook

Snij wat dikker dan de chips

Kook

Koel terug

In salade

Mwah, melig




Roerbak stukjes

Fantastisch lekker

Hier met kastanje champignons en wat sjalot en knof

Grof gemalen Koreaanse rode peper (grote zak voor centen bij de betere toko)

Fish sauce, Light soy

Heerlijk, al rook het in de keuken wat vreemd




Polbo á feira


Kook octopus-armen op de bekende manier

Serveer in stukjes met gerookt zoetzuur paprikapoeder, grof zeezout en olijfolie

En heel goed stokbrood




Aardbeien en balsamico


We hebben het natuurlijk over echt goede balsamico

Eerst proefde ik roomijs met balsamico
Lekker!

Daarna roomijs met Crema van balsamico
Wat te zoet

Daarna aardbeienstukjes marineren met balsamico

Serveren met mooie rauwe ham of met gebakken ontbijtspek of zo

Heel mooi




Roomijs met Drambuie


Mooi

Niet teveel drank

IJs ietsje in de drank laten smelten



Knappertjes


Net als matze met avocado, met gerookte zalm en met beide

Met avocado aardig

Met zalm erg lekker als je goede zacht smakende zalm hebt




Klassiek

Met een mengse van zoete boter, witte basterdsuiker en cacao

Lekker!




Nog een laatste opmerking over givreren


Het lukt op geen enkele manier

Geborstelde citroen, bio citroen, eerst vriezen dan givreren, givreren en dan vriezen...

Opmerkelijk! In geen enkel Citron givré recept, ook niet Franse, staat hoe je moet givreren...