Beijing noodles
Recept zie (ff scrollen) hier
(Ook zomers!)
Alle links hier openen in een nieuw venster
Deze foto: knoflookstengels bakken
O ja, met "zomers" bedoel ik geen salades of zo
Dat kan iedereen verzinnen
Nee, stevige kost die je toch prima in de zomer kan eten
Penne all'arrabbiata
Panne van de woedende vrouw
Die d'r man naait met oerhete pasta
Zomers? Ja; dit eet je toch niet in de winter?
Bak in olijfolie zachtjes ui en knof
Gepelde tomaat erdoor, mét het sap, even doorwarmen en dan prakken
Gebroken gedroogde pepertjes erdoor en een scheut rode wijn
Laat een tijdje sudderen met wat basilicum en proef
Breng op smaak; zout nodig? Asjovisjes
Laat drie kwartier sudderen op laag vuur en met een deksel op de pan
Kook de penne al dente
Serveer met vers geraspte parmezaan of Pecorino romano
Vet varkensgehakt bakken
(Grof gemalen speklap)
Pommes Marquise
Maak aardappel-puree maar gebruik eigeel (eventueel met iets eiwit) en wat room in plaats van melk
Z/p, nootmuskaat
Werk er ook tomatenpuree door (zonder dat is het Pommes Duchesse)
Doe de puree in een spuitzak, spuit roosjes op een ingevette bakplaat
Kwast de roosjes in met in iets melk losgeklopt eigeel
Bak ze bruin in een hete oven
Of!
Maak een bak van puree in een ovenschaal; gewone puree
Kwast in met eigeel en bak half gaar in de oven
(De randen misschien wat beschermen met alufolie)
Vul met een mooie tomatencoulis, folie weg, en bak verder
Rivierkreeft met groente en Foie gras
Kook rivierkreeften in court-bouillon of in vis-bouillon
Giet af en laat koelen
Kook Haricots verts in gezouten water (zet niet op met koud water maar gooi ze in kokend water)
Laat niet te gaar worden
Giet af en laat koelen
Maak een zachte vinaigrette met appel- of sherryazijn en met gele olijfolie
Maak borden op met rode en groene sla, de rivierkreeft, de haricots verts, aspergepunten en een plak Foie gras in deeg, of desnoods een plak pâté de Foie gras
Giet er iets van de vinaigrette over en serveer de rest daarvan apart, en met ook een pepermolen
Variaties
Gebruik ook artisjokharten en/of gebakken paddo's (koud)
Bij artisjokharten Foie gras van eend; bij haricots en paddo's van gans
Rode poon, gegrild
Haal de poon uit, knip er de vinnen af en maak de poon van binnen en van buiten schoon (in Frankrijk, waar dit recept vandaan komt, wordt de poon niet uitgehaald)
Leg de poon op een schaal, giet er olijfolie over
Kruid met versgemalen witte peper, zout, basilicum, vers gemalen knof granulaat en gebroken venkelzaad, en bestrooi met gehakte sjalot
Tik er overal een beetje op met een houten spaan of zo, zodat de kruiden en de sjalot met olie gecoat worden
Draai en herhaal
Laat drie uur staan op een koele plek en draai regelmatig
Grill de vissen onder de gril in de oven aan beide zijden, op een rek boven een schaal, ongeveer 10 minuten in totaal en bedruip regelmatig met de marinade
Zeef de marinade en breng die op smaak met Dijon mosterd
Serveer de marinade met de vis dus
Kreeg ik van het bedrijf waarvoor ik werk
Super klein, kleiner dan een duimnagel, en dus super onhandig
Geen grip; floept uit je vingers
O ja!
Vond iets fantastisch!
Gedroogde kaki! ("dried persimmon")
Ziet er niet uit (paardenvijg) maar verslavend lekker!
O ja!
De Vegetarische Slager verkoopt Ckunstvlees!
Woehahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O ja!
Ik dacht altijd dat die melk die lobbig wordt als je Maiale al latte kookt, dat dat lobbig worden komt doordat je er een varkensrollade in kookt
Nee; ook als je volle melk inkookt voor (de enige echte) bolo wordt het lobbig
(Maiale al latte: het kan niet minder koosjer: varkensvlees en dan ook nog in melk...)
O ja!
Sartre zag de dingen verkeerd
Die was scheel