vrijdag 17 mei 2019

Pasta!




Shanghai noodles

Met roerei, bosui en XO saus


Maak twee delen XO saus aan met een deel Light soy, een deel Chinese rietsuiker en proef
Zie de foto hierboven

Kook de noodles, giet af en spoel koud

Pindaolie, wit van bosui, knof...
Groen van bosui even meebakken
Hua diao rijstwijn erbij en wat Thin soy...
Proef en breng op smaak met peper

Maak een Chinees roerei (met wat pindaolie erdoor)

Warm de pasta bij de bosui

Serveer met de saus




Mac 'n Cheese Balls

Met Heinz ketchup en rabarber compôte


Recept zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)

Maakte het al eerder maar at het nog niet met ketchup, wat zo hoort

Die wijn hieronder lijkt stoffig...
Geen idee...




Fusilli corti col buco met Spigol

En met eieren, Zeeuws spek en sperziebonen


Sperzie kop kont, in tweeën of drieën, koud water

De pasta koken met zout en Spigol
Spigol zie hier
Dat is erg lekker, en idem met rijst

Sperzie goed lekken
Hete olijfolie, wokken, uit de pan

Ui, knof, gedroogd pepertje...
Sperzie, witte wijn, Oxo...

Boter, plakken (dus niet dun gesneden) Zeeuws spek...
Eieren ernaast bakken...

Pasta bij de sperzie warmen




Luglug

Met drooggezouten spekjes, garnalen en banaanbloesem

Luglug: Philipijnse maispasta
Het gerecht én het spul heet Pancit luglug
Zie hier

Kook eieren, schrik (foto laten zien of even met die eieren langs de Kookboekenwinkel), in kwarten

Kippenbouillon, garnalen koken, uit de pan

Luglug koken, uit de pan en koudspoelen

Bananenbloem (uit blik) wat gelijk snijden
Koken in de bouillon, uit
Smaak en structuur lijkt op palmhart

Annatto olie (zie hier), ui, knof, pepertje...
Spekjes...
Meeste vet afgieten en bewaren om er eieren in te bakken
Bananenbloem ietsje sauterenbij de spekjes
Op smaak met Fish sauce (of beter Bagoong balayan, Filipijnse trassi achtige Fish sauce)

Een deel van de bouillon (voor saus) binden met een maisbloempapje
Proef op p/z

Alles wat koud is behalve de eieren warmen bij de sperzie enzovoorts met iets van de bouillon, en alles samen serveren met citroen en met die eieren erop

Foto voor de duidelijkheid zonder saus




Dunne mie

Met tofu en tauge


Marineer tofublokjes in dark soy, gembersiroop, citroensap, wijn van bruine kleefrijst
Regelmatig omroeren

Pindaolie, ui, knof...

Kippenbouillon erbij en wat laten trekken

Mie in de bouillon koken

De bouillon op smaak met de marinade en srirscha

Tauge erin warmen, en daarna de mie en de tofoe





O ja!

Borges: "Ik ben blind, ik kan niet lezen"

Taxichauffeur: "Kunt u echt niets lezen?"

"Nee"

-"Zelfs niet de krant?"



O ja!

Ik at geitenkaaskroketten (bijna zo goed als die van mij, waren ze)

Daar werd honing bij geserveerd
Vreemd hoor, maar daar gaat het nu niet om

Ik proefde een hint van citroenbloesemhoning en ik zei Dit is Spaanse bloemenhoning"

Ja dus

Ga maar navragen bij De Oude Wacht