zaterdag 4 mei 2019

Heilige gerechten (2)




Zie de eerste aflevering hier

(Alle links hier openen in een nieuw venster)



Sauce Saint-Malo


Eigenlijk is dat niet een echt gerecht genoemd naar een heilige

Dit is genoemd naar het stadje Saint Malo, wat zelf weer genoemd is naar de heilige Malo

Reduceer in witte wijn sjalot en champignons (beide dun gesneden natuurlijk)

Voeg dit toe aan een velouté gemaakt met vissaus

Op smaak met wat mosterd en wat ansjovis

Bij gegrilde vis




Tarte Saint-Michel


Maak een ronde cake met genoise, eierkoekendeeg

Bak en koel

Snij over het plat in drieën

Op elke plak een laagje boter waardoorheen koffie essence gewerkt is

Stapel ze op

Bovenop en op de zijkanten botercrème met vanille

Besprenkel met gehakte geroosterde amandel

Decoreer met de spuitzak met die koffieboter




Suprême de volaille Saint-Saëns


Ook geen echte heilige natuurlijk!

Camille!

Gevogeltefilets serveren met beignets van foie gras met truffel




Varkenspoten à la Sainte-Menehould kwamen al langs in de eerste editie

Maar er bestaat nog wat anders

Sauce Sainte-Menehould


Laat uien lang en zachtjes stoven in iets reuzel, met tijm en laurier

Ontvet

Deglaceer met witte wijn

Voeg demi-glace toe

Breng op smaak met wat mosterd

Werk er kleine stukjes augurk door, peterselie en kervel

Serveer bij orgaanvlees





O ja!

De Nierstichting had een boodschap

Geen zout op de blokjes aubergine, maar paprikapoeder

De onnozele zakkenwassers die niet weten dat je zout op aubergine strooit om te ontwateren en dat je dat zout er daarna terdege weer afspoelt...



O ja...

Het was niet druk in de kroeg...

Enkel een bejaarde leernicht met een houthakkershemd en een gehoorapparaat...