zaterdag 18 mei 2019

Kippenvleugels




Sam die Poogt


Zie NRC hier

(Alle links hier openen in een nieuw venster)


60 ml plus 2 el gochujang (Koreaanse chilisaus, verkrijgbaar bij een toko)
Dat is geen saus ja, dat is pasta; daar máák je saus mee; trouwens leer eens met maten en gewichten te werken
2 el zoutarme sojasaus
Hoezo zoutarm?
3 el rijstazijn
Daar heb je 30 soorten van
3 el honing
Idem
2 el geroosterde sesamolie
Dat vind je enkel in Duitsland, of je moet bij de betere toko Koreaanse sesamolie kopen; vertel dat erbij
....
250 g tarwebloem
Niks tarwe; zoete aardappelbloem, betere toko
....
koosjer zout
De rare gek weet niet dat dat gewoon grof zeezout betekent; niks koosjer; daarmee máák je iets koosjer




Schenk een laag van vijf centimeter plantaardige olie in een wok of pan en hang een frituurthermometer aan de wand van de pan

Een frituur thermometer aan de rand van een wok hangen, dat wordt spannend!
Al vóórdat je aan het wokken geslagen bent!
En vijf centimeter olie in je wok... Die heeft z'n pilletjes vergeten...


Verhit de olie op matig hoog vuur tot 175 graden

Waarom matig?


de 6-9 kipstukken uit het papje en laat ze in de hete olie glijden. Frituur de kip in 15 minuten goudbruin en knapperig

15 minuten frituren!
De ontsnapte gek!


In het midden van elk stuk gestoken moet een keukenthermometer 73 graden aangeven

175 ja, na 15 minuten...


Tasty kookboek
Uitgever: Kosmos
Prijs: € 17,50


Uitgeverij Korstmos, daar hep je 'm weer...




Overgepend, en natuurlijk niet zelf gemaakt

Te dom om een ei te koken en te lui om z'n kloten te tellen...