donderdag 9 mei 2019

Yez! Beanz!





Flageolets

Met kip en gedroogde shiitake


Paddo's weken
Afgieten en vocht opvangen
Uitknijpen
(Als je hele gebruikt: na het weken de stelen verwijderen en de hoeden kleinsnijden vóór het uitknijpen)

Kip bruinen en in bouillon met wat sake en wat Japanse soy erin garen

Rijstkaf-olie, paddo's...
Uit de pan

Rijstkaf-olie, ui, knof, Japanse peper (sansyo)...

Weekwater, wat sake, wat Japanse soy, inkoken (pas dus op met die soy)

Stukjes kip erin warmen
Flageolets
Paddo's

Raar hoor, Japans met bonen, maar met flageolets kan alles...
Jumbo verkoopt ze
"Groene kidneybonen"




Flageolets

(Een maand eerder hoor)

Met omelet en bosui


Olijfolie, knof, gebroken gedroogd pepertje...

Groen van bosui...

Flageolets, Palomino fino, Oxo...

Proef

Omelet maken met melk, p/z, Worcestershire
Wit van bosui er heel fijn gesneden door




Zwarte kidneybonen

Met Provençaalse eieren en tomatensaus


Eieren vrij hard koken, pellen, schrikken (foto laten zien; alle links hier openen in een nieuw venster)

Olijfolie, ui, knof, peterselie, grof gemalen zwarte peper en iets cayenne...

Tomatenprut, stukjes zwarte olijven van een droge soort, bonenkruid (liefst bergbonenkruid)...

Bonen erin warmen en de gehalveerde eieren




Witte bonen in tomatensaus

Heinz natuurlijk

Beanz!
Meanz!
Heinz!

O ja, en met gruyère


Olijfolie, ui, knof, gemberwortel, rawit...

Vers gebroken komijnzaad, versgemalen korianderzaad...

Fino (alweer!)...

Proef, Oxo?

Beanz en hun saus erbij...

Gruyère erover raspen...




Witte bonen in tomatensaus

Alweer!

Ja, drie weken eerder, ja...

Met bosui (alweer!) en falafel (zelfgemaakt ja!)

Koop flink bosui want we gaan enkel het wit gebruiken

Bak de falafel, uit de pan, in vieren

Olijfolie, ui, knof, alweer vers gebroken komijnzaad en versgemalen korianderzaad...

Pikante paprikapuree (Ajvar)...

De bonen met hun saus erbij

Bosui-wit fijngesneden erdoor

Doorwarmen met de falafel

Foto kwijt



Hoor en zie hier