Preisaus met Griekse rookworst
Zie de eerste aflevering van deze uiterst prestigieuze serie, die al het gekwaak van Haar van Onder, Botto Kleynejan, Panneke Vreugdeloos en Varkes Huivers doet verbleken, en terecht, hier (alle links hier in een nieuw venster)
Dagkookboek 2
Franse mosselen
Open met witte wijn, grofgesneden ui, veel versgemalen (ik zou zeggen vers gebroken witte) peper en peterselie
Afgieten (vocht opvangen), koelen, uithalen
Saus van roux, kookvocht, witte wijn
Warm de mosselen in de saus met peterselie en geraspte ui
Dit lijkt op Mouclade, = + kerrie
Römertopf, kip, ontbijtspek, Crème fraiche, verse knof
Italiaanse mosselen
Voor Tweede Kerstdag, tsja
Mooie tomatensaus met witte wijn maken, zonder zout
Mosselen openen met witte wijn, veel versgemalen (ik zeg...) peper, wat zout
Afgieten, vocht opvangen, koelen
Wat kookvocht bij de saus, Noilly Prat (er staat vermout, maar goed), cayennepeper
Plattere schelp eraf, schaal, saus, peterselie
Stokbrood
Kan ook koud
Spaghetti met die goedkope hamburger Cheddar
Risotto met mosselen
Open mosselen op uw favoriete manier (Sesam open u!)
Afgieten, koelen, uithalen
Maak tomaat-risotto met ui en knof
Gebruik laurier en cayennepeper
Risotto, mosselen erop, doperwten, meng, warm
Sugar snaps, sjalot, knof, jalapeño
Spaghetti con le cozze
Spaghetti met mosselen
Open mosselen met wat witte wijn
Afgieten, koelen, uithalen
Olijfolie, sjalot, knof...
Bouillon, witte wijn, tomatenpuree...
Citroenrasp, p/z, tijm, basilicum, cayennepeper ("en suiker", flikker op)
Kook spaghetti
Bind de saus met aardappelmeel met wat citroensap door het water
Mosselen in de saus (eventueel + garnalen)
Serveer met geraspte Parmezaan
Tofu, paprika, rijstpasta, paprikasaus
Mosselschelpje met knoflooksaus
Mosselen openen met wat witte wijn
Afgieten, koelen, uithalen
Witte wijn, sjalot ("ui"), fors inkoken
Peterselie, boter, geperste knof
Goed door mekaar slaan
P/z
Room
Mosselen erin
Warm
In coquilleschelpen
(Nee, niet warmen; in die schelpen, paneermeel, boterspuit, oven)
Zeeuws spek
Ik Kan Koken
Mosselen koken
Dat gaat altijd met selderijblad
Mosselen in witte wijn
De mosselen openen met witte wijn
Er wordt een saus gemaakt met daarin ook hier cayennepeper
De saus wordt ook gebonden, nadat de mosselen er even in hebben gestoofd, met eigeel, en er gaat citroensap bij
Pas op schiften dus
(O wacht; twee recepten die ook in De Kleine Ik Kan Koken besprak ik al. Nou ja, jammer dan.)
Artisjokharten
Mosselen à la Villeroy
Mosselen openen met witte wijn en peper
Afgieten, koelen, uithalen
Roux, mosselen erdoor halen, paneren, frituren
Mosselsla
Gekookte mosselen, augurk, zilveruitjes, ansjovis, olie, azijn, p/z
Oftewel mosselen, augurk, zilverui, mayo
Zie de volgende aflevering hier
Kleine kruisdistelzwam
Femke
Femke van der Laan is wel goed
Zie hier
Femke Halsema is een enorme trut
Zie hier
Geen pluchen trut als burgemeester van Amsterdam? Zeg het hier!