Zoals zo dikwijls hier hebben de foto's niks te maken met de tekst
Fallot is de beste
Deze mosterd "au vin blanc" is mooi scherp
Scherper dan de Dijon van hun zonder witte wijn
Geroosterd suikerbrood
Dat is erg lekker
Met zoute boter! Hele goede zoute boter! Issigny!
Pas op: het moet goed geroosterd zijn, vrij donker
Dan contrasteert de bitterheid met de suiker
Wat ook kan: nogal dun snijden en gewone tijd roosteren
Nog niet geproefd
Ik heb het niet zo op mosterd +, maar er zijn uitzonderingen
Met dragon bijvoorbeeld, of met mierikswortel
En zie verderop
Je kan geroosterd suikerbrood met allerlei lekkere dingen erbij serveren
Gebruik dan de dunne methode
Klop room stijf met fijne suiker, vanillesuiker (echte!) en kaneel
Dat bij geroosterd suikerbrood waar je ietsje bruine rum over hebt gesprenkeld
Of wat dacht je van mascarpone of ricotta en aardbeien?
Met munt!
Of met zoute spekjes!
Of van frambozen en heel goed geblancheerde citroenschilstripjes?
Twee keer mosterd +
De linkse, à la Provençale (rode peper, paprika, knof), proefde ik nog niet
De rechtse (Cassis de Dijon) is overheerlijk
Ze hebben ook mosterd met Dijon kruidkoek
Dat is niks
Je kan met suikerbrood ook tosti's maken
Een bekende is met roomkaas besmeerd
Dan dunne plakjes zure appel op de ene kant en daar ook wat honing op
Andere kant met enkel die kaas erop etc.
Of met boter besmeerd
Appel op de ene kant en daar wat kaneel over
Of met brie en gebakken ontbijtspek!
Ook nog niet geproefd vrees ik...
Ook befaamd: wentelteefjes van suikerbrood
Maak als normale wentelteefjes
Een ding: bak in Beurre noisette!
Erg belangrijk voor de smaak!
Serveer met kaneelijs (en gebruik weinig kaneel in de teefjes)
Serveer met perzik
Of met gebakken lichtzure appel
Serveer met bacon
En/of gekarameliseerde ui
Serveer met zoute spekjes erop en daar wat ahornsiroop over
Ach ach ach ach ach...
Met noten
Oók nog niet geproefd...
O ja!
Maak broodpudding met suikerbrood!
Met gepocheerde halve abrikozen erbij!!
Maak suikerbrood, maar dan als Pain brioché!
Maak daar tosti met Foie gras van!!
Met een saus van ingekookte balsamico, port en appelstroop!!!
Godgodgod wat gaan die culinaire zakken van de Volkskrant en van NRC toch mank en strompelend door het leven...
(Morgen een verhaal over die evolutietechnisch onderontwikkelde culinaire aap Smak van Dinter!)
Vijf bloemen!