maandag 2 april 2018

Pasta!






Strozzapreti

Met doperwten, eieren en Sauce aurore


Kook de eieren mollet (opzetten, een minuut aan de kook, deksel, vuur uit, zeven minuten)

Kook de pasta vóór, want die doet er lang over

Maak een Sauce velouté: boter, sjalot, knof...
Bloem...
Kippenbouillon...

Maak er een Sauce aurore van: tomatenpuree, p/z, nootmuskaat

Diepvriesdoperwten in de saus met de pasta...
Boterklontjes...
Eieren...




Couscous

Met mais en kippenpoten

Maroxico

 
Week een uitgehaalde guajillo [goe-achIEljo] peper

Kip in ghee bakken (de niet met vel bedekte delen dichtschroeien eerst)
Ontvetten, laag vuur, komijn, paprikapoeder, ietsje kaneel...

Witte wijn, kippenbouillon, rozenblaadjes...

Olijfolie, knof, stukjes van de guajillo (gebruik het weekwater elders)...

Witte wijn, inkoken

Mais erin warmen





Spaghettini


Met een Valess burger en tomatensaus met dragon


Die burger zou lekker zijn
Ach...


Olijfolie, ui, knof, geplet gedroogd rood pepertje...
Tomatenblokjes...
Dragon, wat Oxo of zo...


Spaghettini koken
Burger bakken

Thats it folks




Kritharaki

Met gerookte tofu en bleekselderij


Pindaolie, ui, knof, lombok...
Versgemalen korianderzaad...

Witte wijn en wat inkoken

Een soepje maken met een Thais paddoblokje

Pasta koken
Bijna gaar: stukjes bleekselderij erbij
Bleekselderij bijna goed: blokjes gerookte tofu erbij

Foto hieronder: vergat het, er was nog een kliekje...




Conchiglie

Met tomatensaus en Gruyère


Olijfolie, ui, knof...
Soepgroenten...
Pikant niet gerookt paprikapoeder...
Tomatenprut...
Rode wijn, wat Oxo of zo...

Schelpjes koken

Ovenschotel vetten
Schelpjes door de saus en dat in de ovenschotel
Gruyère erover raspen (flink wat)
Oven

We houen het simpel...