Mooi doorregen sukadelappen
Vandaag foto's over die lappen in de slow cooker
De eerste BBQ van het jaar!
Dat wordt een proeverij van "ook bief"
Vooraf
Een Chinese fonduepan met mooie visbouillon met Dark soy en Fish sauce
Mosselen in de schelp erin, als borrelhapje bij fraaie Navarra rosé
Stokbrood en groene en zwarte olijven tapenade
Op de aangebraden lappen aangebraden sjalotjes en eenteens knofjes
Bij dat vlees
Grote bergen friet
Nopalitos (zie hier; alle links hier in een nieuw venster)
Salsa van groene tomaten
En nou bedoel ik tomaten die altijd groen blijven
Geen tomaten die nóg groen zijn
Mayo
(Ik ontdekte Zaanse mayonaise; altijd gedacht dat dat een soortnaam is)
Belse pickels
Rode salsa van tomaat, guajillo pepers en veel knof
Aangebraden wortel en kriel erop
En nu het vlees!
Outside en inside skirt steak
Cap of ribeye
Ribeye end (dat is toch net weer wat anders)
Heuplap
Flat iron steak
Ketting van de haas
Longhaas
Vinkelap
Koetsierstuk
Het mooiste stukje van het ezeltje
Slotlap
Vang
Jodenhaas
Mooie bouillon erbij
Nagerechten weet ik nog niet
Wel dat er bij dat vlees fantastische rode Portugees op tafel komt, uit een gebied in een vulkaankrater waar nooit Filoxera geweest is
Dus de wijnstokken ongeënt, en de wijn erg lang gelegen
Nóg een planning
De mijne voor komende dagen
Eendenborst, soba, mais, velouté van ganzenfond met Nanami togarashi (Japans kruidenmengsel met rode peper)
Loempia's in rijstvel, met Antilliaanse Mock chicken (soort tofu) en taugé
Grote garnalen van de bakplaat, rijst, paprika, petjel (Indonesische petjel, geen Surinaamse; satesaus met kentjoer)
Fondue parmesan (kaaskroketten) met dikke iets zachte chips, Tomates provençales, citroen en gefrituurde krulpeterselie
Boiled beef van Chuck roast (overgang stoofvlees ribeye; zie ook hierboven die net iets minder stoofvlezerige Cap en End), met flageolets, zoete ui en Colman's mustard
Gepocheerde eieren met kleine tuinbonen in een lamsbouillonsaus en flatbread
Heerlijk!
Ik las Bestrijd het leed dat Mulisch heet
Uitgave Propria Cures (natuurlijk)
Mijn algemene idee was "Die Mullis was in de literaire wereld dat wat Van Damp in de culinaire wereld was"
En ik ben dan in die culinaire wereld de Propria Cures
Het wemelt in de inleiding van de termen die je één op één op die culinaire apenlullen en -kutten kan loslaten, met glorieus op plek een Otto Kleynejan
"...welke praatjes hij op welk moment diende te verkopen om in de smaak te vallen"
"...allergisch voor de [zijn] schrijverijen en het publieke optreden"
"...inhoudsloze pretentie"
"...poses van een charlatan"
"...humbug gebracht als genialiteit"
"...karakterloze kletsmeierijen"
"...humorloze zelfoverschatting" [dat op de allereerste plaats!!]
"...lafheid en leuterpraat"
Op plek twee enz. Yvet Retteketet, Markus Huivers, Janneke Vreugdeloos e tutti quanti
Ze schrijven "...wat ook lucratief moet zijn: een bookmakersagentschap waar lezers kunnen wedden wie van de grote schrijvers er het eerst zal verscheiden. Zelf [Ronald Giphart] gok ik op 1. Hermans 2. Reve 3. Mulisch (de pijp uit, haha) 4.Wolkers"
Welnu. 1. Hermans, 2. Reve. Klopt. Daarna is het omgekeerd; Wolkers, Mulisch.
Frederik Hazelaar: " Hermans is dood, Wolkers gaat dood, Brouwers moet dood"
Schitterend!
De grootste zeiklap van de Nederlandse literatuur
"Fokke en Sukke waren vroeger ook al zo lollig"
"En dan zette je je brommerhelm op en liep je Américain in"
"En dan brulde je een paar keer 'Pizza voor de heer Mulisch!'"
Redactie Propria Cures
"...boeken van Kees van Beijnum die zelfs met Katja Schuurman op de voorkant niet verkopen"
Hahahahahahahahaha!
Katja Bierman... Of was het sherry?
Hahahahahahahahaha!!!
Heerlijk....
En als je die apen van Mangiare afzeikt dan denkt die truus van de NTR, Annemiek Kortzang, zich nóg belachelijker te moeten maken dan ze al is, door met "aangifte" te dreigen, woehahahahahahahahaha!!!!!