Inkopen!
Japanse mispel
Licht zuur
Heerlijk dessert mee gemaakt met stroopsaus
Vanavond ben ik bezig met
Fondue parmesan
Dat is geen fondue, dat zijn kroketten
Met daarin gesmolten ("fondue") kaas
Dat moet uren koelen, dus die eet ik niet vanavond, besefte ik in ene
Gelukkig had ik nog een bord staan met rijstpasta, grote gegrilde garnalen en Pecel pindasaus
Vreemd
Als je zoekt op recette + fondue + parmesan krijg je recepten met Parmezaan en Emmentaler, of Parmezaan en Gruyère, of Parmezaan en -behoed ons in dit geval- Cheddar (bedoeld is natuurlijk Farmhouse Cheddar, maar toch)
Echter: zoek je op recette + croquettes + parmesan, dan vind je enkel Parmezaanse kaas...
Nou ja
Je serveert ze, ik morgen aan mezelf dus, met gefrituurde krulpeterselie en citroen
Wow! De echte Amaretto veneziano!
Van amandelen ipv abrikozenpitten (zoals die met die vierkante dop)
En jawel: ook hier staan de ingrediënten er keurig op vermeld
"Aged italian brandy" o.a.
Planning
Kip met Lemon curd
Dat is een recept van Felix Telegraaf
Met ook sherry en sinaasappelsap en espressopoeder
We zullen zien zei de blinde
Een tartiflette
Maar dan met stinkende Chimay
En zoete ui en aardappelen...
Tonijn met kappertjessaus
Sicilië
Die saus dat is een "confiture" van kerstomaatjes met kappertjes
Daar eten we pasta bij
Pecel [peetsjèl], hier heb je 'm
Pikant en niet pikant
Altijd met kentjoer erin
Op Java is pecel pindasaus, in Suriname is het Gado gado met die pindasaus
Quorn
Stukjes, naturel
Daar kook ik af en toe graag mee
Met flageolets, paprika en Turkse pikante paprikasaus
Lamsstoofvlees
Marokko
Met kweepeer
Uien, knof, gember, kaneel, saffraan...
Ik bak er tortillas bij
Omelet
Uiterst baveuse
Met kastanjechampignons erin
En een saus, precies weet ik het nog niet, met munt (erg Engels bij paddo's)
En mooi stokbrood
Ontzettend mooi mee gekookt
Francesinha saus
Vanalles
Las ergens over dat programma Stratenmaker op zee
Dacht Kookboekenschrijver in Nederland, zeg maar
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster) en scroll naar beneden
Zie de groene tekst, zie Jubileummenu
Ik zeg Die link werkt niet
"Nee, want het is een verassingsmenu!"
God samme krake...
Dat Poetin een ontzagwekkende hondelul is, dat wisten we al
Sinds vandaag weten we dat hij de meest schurftige hondelul ter wereld is
Uitstekend!
Ik dacht altijd dat het een soortnaam was...