En geen rijst en geen pasta en geen bonen...
Maistortilla
Met mascarpone, Gruyère en kerstomaat
Een maistortilla bestrijken met mascarpone
Gedroogde verkruimelde basilicum erover
Olijfolie, ui, knof, gebroken rood pepertje...
Over de tortilla
Rasp er flink Gruyère over
Halve kerstomaatjes erop (uit blik! Mutti!)
Halve zwarte olijven (grote vlezige niet te zwarte soort; die blauwe Griekse of zo)
Oven
Gnocchi
Met Fontina en waterkers
Olijfolie en boter, sjalot, knof, grof gemalen witte Muntok peper
Witte wijn, basilicum...
Rasp er redelijk harde Fontina (deze tijd van het jaar) over
Kirsch en maizena... Erdoor...
Proef
Kokend water met zout
Gnocchi koken tot ze drijven
Afgieten
Serveren met waterkers
Pannenkoek
Met tomaat en geitenkaas
Pannenkoek met veel ei en ook boekweitmeel en gist...
Pan-brood zeg maar
Een blik gepelde tomaten afgieten
Het sap voor wat anders gebruiken, Bloody Mary of zo
In een gietijzeren pannetje (een plat pannetje bedoel ik) olijfolie, ui, knof, grove zwarte Lampung peper, zout, Green zaätar (of anders maar gewone)...
Van het vuur af, die tomaten erin
Bloem, boekweitmeel, eieren, melk, gist, p/z...
Iets laten rijzen
Pannenkoek bakken (langzaam en met deksel; draaien)
Uit de pan en wat koelen
Die tomaten in de oven
Geraspte harde geitenkaas over de pannenkoek en gratineren
Libanees brood
Met drumsticks en doperwten
Pindaolie, ui, knof, grofgemalen Long peper (aka Pippali)...
Palomino fino erdoor...
In een andere pan de kip bruinen en eruit
Crème fraiche op laag vuur erin...
Vadouvan erdoor...
Alles bij elkaar in een ingevette ovenschotel, maar let wel op voldoende zout
Oven (niet te heet)
Libanees brood bakken
Doperwten warmen
Blauwe tortilla
Met kippenpoten en peren
Bak de kippenpoten bruin in boter
Uit de pan
Olijfolie, ui, knof...
Whisky...
Tijm, rozemarijn...
Room, Oxo of zo, peper...
Kip, deksel, stoven op laag vuur
Blauwe Masa harina tot deeg maken met wat zout, met heet water
Tijdje kneden
Tijdje in folie laten liggen
Halve peren bij de kip
Balletjes, deegroller of pastamachine of tortillapers...
Bakken