Vandaag weer eens inkopen
Bakkeljauw
De 40e uitzending over mosselen al!
Wie doet me dat na...
Zie de eerste aflevering hier (alle links hier in een nieuw venster)
Aan het einde van elke aflevering een link naar de volgende!
Uren leesplezier!
Je gooit zó al die zooi van Yvet Retteketet en Janneke Vreugdeloos bij het oud papier!
Om het over die schele mossel en die dikke hagedis al helemaal maar niet te hebben...
O wacht! Schele hagedis en dikke mossel!
Uitstekend merk!
La Bonne Cuisine au Vin
Soups aux moules
Openen in wat witte wijn
Afgieten, koelen, uithalen
Kort opbakken in hete olijfolie
Uit de pan scheppen met een schuimspaan en uitlekken en warm houden
In die olie sjalot...
Blokjes tomaat...
Knof en peterselie en z/p...
Visbouillon en zeer droge witte wijn...
Mosselen erin en serveer met geroosterd boerenbrood
Scottish Cooking
1984
Stewed mussels
Openen in redelijk wat wijn
Afgieten, de wijn zeven en bewaren
Mosselen uithalen
Boter, ui [en knof!]...
Bloem...
Kookvocht...
Melk...
Room, z/p, peterselie...
Mosselen...
Serveren met citroensap
Pandan extract
Kookschrift van een Kookgek
Kippensoep met mosselen
Mooie soep trekken van soepkip
Zeven, vlees voor wat anders gebruiken
Wat inkoken (zet ik erbij)
Mosselen openen in wat witte wijn, met ui, peterselie, selderijblad, selderijknol, knof, laurier
Afgieten, koelen, openen
Binden met Beurre manié
Mosselen erin opwarmen
De Kleine Ik Kan Koken
1955
Mosselen in witte wijn
Openen in wijn, afgieten, vocht opvangen en zeven
Koelen, uithalen
Boter, sjalot...
Bloem...
Kookvocht...
Mosselen, citroensap, eierdooiers, cayennepeper...
Witte wijn
Ontzettend lekker spul
Bij vis- en zeevruchtentapa's
Mosselen à la Villeroy
Mosselen openen in witte wijn, koelen, uithalen
Roux, dikke Béchamel
Mosselen erdoor halen en paneren
Frituren
Zie de volgende aflevering hier
Geachte mevrouw Mossel;
Ik herlas vandaag Die Verwandlung
U kent dat boek niet, dus ik leg even uit dat daarin een man wakker wordt als kever
En nu zat ik zojuist in ene te denken Toch maar liever een kever dan een mossel...
Maar wat dacht u zelf?
Uw antwoord met belangstelling tegemoet ziend en met vriendelijke groet,
Maarten van Thiel