Fruits de mer van AH
Hoe kan je het in je kop krijgen
om surimi te combineren met rauwe garnalen...
En alsof ik surimi wil vreten!
Stond ook niet op de verpakking!
om surimi te combineren met rauwe garnalen...
En alsof ik surimi wil vreten!
Stond ook niet op de verpakking!
Rijstpasta
Met paprika en fruits de mer
Blancheer de fruits kort in mooie visbouillon
Uitscheppen in een zeef, en het lekwater terug bij de bouillon
Rijstpasta in de bouillon koken
Eruit, zeef, lekwater...
De rijstpasta met twee messen klein snijden (niet te klein)
Iets sesamolie erdoor en als het gaat plakken nog wat maisolie
Sauteer de fruits snel in maisolie met iets boter
Uit de pan
Paprika idem
Olijfolie, sjalot, knof, grove witte peper (of heel mooi en als je eraan kan komen: gedroogde groene peperbolletjes in een molentje!)
Visbouillon erbij en inkoken
De fruits erin...
De pasta erin...
De paprika erin...
Serveer met een flesje Salsa Espinaler ernaast (als je eraan kunt komen...) (Zie hier; alle links hier in een nieuw venster) (Enorm lekker op tapas van aardappel, schelpdieren, olijven en ook op simpele salades)
Pandan rijst
Met koolvis en sperziebonen
Ik gebruik koolvis als ik iets wil proeven
Deze keer: vergelijking groene curry van mijzelf en van boer Jonnie
Ik kom daarop terug, maar ach, u begrijpt al hoe het afloopt!
Bak de vis
Uit de pan
Pindaolie, ui, knof, pepertje, sperzie...
Groene curry, witte wijn, bouillon, stoof...
Maak het mooi sauzig
Kook de rijst
Proef de saus
Warm er de vis in op
(Ik mikte alles door mekaar...)
Rijstflapjes
Met Mock duck en doperwten
Rijstflapjes zie hier
Mock duck zie hier; Mock duck ("nep eend") is gekruide seitan; seitan zie hier
Kook de rijstflapjes en giet af
Werk er iets pindaolie door
Bak de Mock duck in pindaolie
Uit de pan
Pindaolie, laos, ui, knof, pepertje...
Vijf kruidenpoeder... (niet teveel want het zit al in die Mock duck)
Witte wijn (geen Chinese, ook geen rijstwijn; gewoon droge witte wijn; ik gebruikte Touraine Sauvignon)...
Breng op smaak met Light soy
Diepvries doperwten erin warmen
Mock duck idem
Rijstflapjes idem
Opgebakken Mock duck
Basmati rijst
Met mosselen en soepgroenten
Soepgroenten van eigen grond ja!
Ui, knof, peterselie, selderijblad, prei en wortel...
Niks bloemkoolafval, of "boerensoepgroenten" waar paprika in zit...
Mosselen koken in een bodem kippenbouillon met een flinke scheut Mandarine Napoléon
We hebben het dus over een Bels recept
Afgieten (kookvocht opvangen), koelen, uit de schelp
Boter, sjalot, knof...
Soepgroenten...
Kummel, tijm...
Kookvocht...
Absinth, Crème de menthe, sinaasappelconcentraat, droge mandarijnschil, niet te scherpe cayennepeper, witte peper, Mandarine Napoléon...
Lang zachtjes sudderen maar bedenk dat je een ragoût gaat serveren
Rijst koken
Proef de saus op zout en haal de mandarijnschillen eruit (tekstcorrectie zegt "mandazijnschillen")
Mosselen erin warmen
Risotto met mascarpone
Met zalm en wortel
De zalm en de wortel sous vide gekookt
Zalmmoot 40 minuten 46°, stuk winterwortel 2 uur, 85°
Maak een mooie visbouillon met ook schelpdieren
Zeef en ontvet indien nodig
Maak een stevige risotto
Gebruik dus Arborio, en gebruik wat minder boter
Boter dus, sjalot, knof...
Rijst...
Witte wijn...
Die bouillon
Werk door de rijst stukken mascarpone: op de rijst leggen, rijstpan op een heet warmhoudplaatje, deksel en mascarpone zo warmen op laag vuur, er doorheen roeren
Zie hieronder
De rijst ziet eruit als een klomp (maar is dat niet!)
De wortel als een buitenaards object (maar was overheerlijk)
De zalm veegde ik niet schoon (de gestolde eiwitjes erop)
Uhh, aan derden geserveerd zal ik er wat meer aandacht aan besteden...
Een ding
Alle vijf de gerechten waren overheerlijk
Zoals alles wat ik post
Natuurlijk! Anders post ik het niet en doe ik het over!