zondag 4 maart 2018

Paasbuffet



Dit zijn de foto's van die vis in bamboeblad laatst

Bamboeblad weken



Paasbrunch zeg maar



Guacamole met garnalen


Kleine blokjes tomaat (zonder vloeistof of pitjes), gesnipperde ui en zeer fijn gesnipperde knoflook mengen
Er cayennepeper en zeezout doorheen werken

Goed rijpe avocado halveren, schillen, in repen snijden, die in dunne stukjes snijden, en die stukjes steeds door flink limoensap husselen en dan door het tomatenmengsel werken
Ietsje prakken met kleingesneden korianderblad

Gekookte gepelde garnalen werdoor werken (geen grijze, geen grote)

Serveren met stukjes gebakken afgekoelde tortilla



Gedroogde bundelzwammetjes weken
Daarna de wortelstukken eraf snijden



Lamsbouillon met tuinboontjes


Gooi gedroogde zure abrikozen in kokend water, laat weer aan de kook komen, zet het vuur uit en laat acht uur staan
Gebruik zo weinig mogelijk water

Bak in iets olijfolie wat sjalot en knof
Kruid met wat zachte kerrie

Voeg water toe en kook bouillon van lamsvlees zonder vet; kleine stukjes vet kunnen gemakkelijk worden verwijderd door het vlees eerst (kort!) te blancheren

Kruid in ieder geval met knof en versgemalen korianderzaad

Giet de abrikozen af en snijd in rozijngrote stukjes

Breng de bouillon op smaak met zout en iets cayennepeper en warm er kleine tuinboontjes uit een potje in op
Voeg ook de abrikozen toe.



Zie dat een deel van de nerf weggeknipt is (ná het weken)


Eieren met aubergine


Snijd aubergines in plakken, bestrooi die met flink zout, laat ze vijf minuten liggen, draai, zout, vijf minuten

Spoel ze daarna goed af onder de kraan, knijp ze uit (níet onder de kraan) en dep ze droog

Bak in wat olijfolie ui en knof, en bak even later de aubergines aan beide kanten bruin

Maak een eiermengsel als voor een omelet (dus enkel wat omgeroerd) met wat room en p/z, giet dat in de pan, verdeel goed en laat de eieren stollen op een vlamverdeler en met een deksel op de pan



Aan de zijkanten is het niet goed dicht maar dat hoeft ook niet
Het gaat om de smaak die het blad afgeeft
Aan de vis en aan de bouillon



Kir


Doe een scheut Crème de cassis in een glas en giet er goed koude witte bourgogne bij


Kir Royal

Idem, met champagne



Kook meteen pasta in de bouillon
En de bundelzwam


Rijstekoekjes

Limburg



Klop 2 eierdooiers met 50 gram fijne kristalsuiker wit

Werk er een halve liter rijstebrij door

Werk er 50 gram bloem door met daardoorheen 1/2 eetlepel kaneel en 1/4 nootmuskaat

Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag

Bak er in boter koekjes van, aan beide kanten mooi goudbruin

Eet warm met poedersuiker erover en eventueel extra kaneel