Weer plaatjes van inkopen
Rechts: katenspek is altijd (gekookt en dan) gerookt
Links: normaal katenspek
Rechts is gekookt, gerookt, en weer gekookt
Erg lekker en fijn zacht
Rosé in de keuken dus
want ja, ik kwam er weer een tegen
Omelette Pablo
Ik zal het later uitgebreid bespreken, want ik maakte er "wat meer" mee, zoals gewoonlijk
Maar het principe, de basis, waarmee u dan mag gaan klooien, is erg aardig
Het is een recept uit de Bibliothèque Marabout, afdeling La Bonne Cuisine au Vin
Bak een omelet op de gebruikelijke wijze
Heb een ingevette ovenschotel klaarstaan waar deze omelet mooi in past
Mik de omelet in die schaal zodra dat mogelijk is, dus zodra de onderkant enigszins gestold is maar de bovenkant nog lang niet
Bedek met dunne plakken gekookte of gerookte ham (ik gebruikte naar volle tevredenheid gerookte Ardenner)
Giet er een flinke scheut rosé over en een scheut madera
Zet in een hete oven om snel zowat droog te koken
Kweeperengelei
De linkse met stukjes kweepeer
Een klassieker
Mayonnaise suédoise
Frankrijk
Meng gelijke delen niet te zoete appelmoes en mayonaise
Breng op smaak met rosé en met mierikswortelsaus
Serveer bij koud varkensvlees
Fantastisch mooie lamskoteletten
Tarbot in claret of in rosé
Die wijn komt nauw
Claret uit Navarra (en dat is dus geen "andere naam voor Bordeaux wijn" maar een lichtrode wijn), of rosé uit Zuid-West Algarve; uit Lagos [lAAgoesj] dus
Gebruik desnoods rosé van Chivite (AH? Hebben ze die nog? Het was erg goed spul dus dat zal wel weer niet)
Maak van de kop, staart en vinnen van een turbotin visbouillon, maar zonder wijn (koop nooit Turbotin double, aan twee kanten zwart!)
Schuim af, laat een half uur trekken en zeef de bouillon
Laat inkoken
Snij prei heel dun
Bedek daarmee de met boter bestreken bodem van een turbotière
Maal witte Muntok peper over de prei, leg de vis op het rooster en zet het rooster in de pan
Giet wat gesmolten boter over de vis, maal er weer wat peper over en giet tot slot claret of de correcte rosé over de vis tot die half onder staat
Voeg de bouillon toe (vis nét onder), breng de vis aan de kook en pocheer tot hij gaar is
Snijd champignons heel fijn
Haal het rooster met de vis uit de pan
Houd de vis warm terwijl de saus snel wordt ingekookt met de champignons
Schuim de saus af
Serveer de gefileerde vis met wat prei en de saus
Erg lekker
Ook de variant met knof
Rosé-saus
Hak knof fijn en bak kort in wat boter
Flink stevige rosé erbij en inkoken tot minder dan de helft
Bak in een andere pan in boter kort salieblad (in de lengte gehalveerd en zo de nerf weggenomen)
Haal uit de pan en leg in een zeef
Maak een roux en maak er een mooie saus van met de rosé, en wat gevogelte- of groentebouillon
Klop mooi dik met klontjes koude boter, en proef op z/p
Serveer met lamskoteletten (of lambsracks of Couronne d'agneau) en de salieblaadjes
Soba
Boekweitpasta
Prachtig, die bundeltjes bijeengehouden door een lintje...
Risotto met worstjes
Risotto alle salsiccia chipolata
Bak kleine verse worstjes (chipolata, eventueel merguez of longaniza, alhoewel in echte cipolata ui zit, de naam zegt het al) half gaar in olijfolie, met sjalot en knof
Gebruik geen ui als u echte chipolata gebruikt
Haal ze uit de pan, snijd ze in stukjes en doe die terug in de pan
Maak er een risotto van maar gebruik "rode" wijn (liefst claret, die lichtrode die in Spanje Clarete heet, of donkere Zuid-West Portugese rosé)
Er bestaat geen Italiaanse variant van deze wijn, en wat ik hierboven noem is beter dan Italiaans spul
Serveer met versgeraspte (niet gemalen) Parmezaan
Ik dacht Wat is dat nou ook weer, Tapioca
(Ja, die korrels voor in de soep; maar bloem?)
Nou, gewoon cassave dus
Fuck man!
De Dikke Mossel is op vakantie op Bonaire!
Gaat ze dit eten hier (alle links hier in een nieuw venster)!