Vandaag weer inkoop, maar enkel van de België Winkel
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Eerder had ik van dit merk kersenstroop, heerlijk
Links en rechts gevonden recepten
Zie de eerste aflevering van de mosselserie hier
Onderaan de pagina's steeds een link naar de volgende
Mosselen in aspic
Gekookte mosselen, eventueel wat fleur de sel, vers gehakte peterselie, Calvados
Aspic maken, daar was u al mee bezig
Kalfsbouillon, inkoken, koelen, ontvetten
Op smaak met Madera, wat witte wijn, iets Condimento balsamico
Warmen, gelatine, over de mosselen, koelen, koelkast
Balsemien honing
Enorm lekker fris van smaak!
"Koepangs koken"
Het Nieuw Indonesisch Kookboek
Kook de koepangs in water met uien. Als de uien zwart worden zijn de koepangs giftig.
Opdienen met een saus van boter, azijn, gember en peper.
Cuberdons zijn heerlijk
Zie hier
Maar hoe die in dat platte stuk chocolade kunnen zitten is vooralsnog onduidelijk...
Steamed chilli mussels
Steamed mussels en moules vapeur, dat is nooit gestoomd, dat is altijd met een bodempje vocht
Hak veel rode chili zonder zaad en zaadlijsten
Hak flink tomaten
Pindaolie, sjalot, knof
Tomaat en pepers...
Mosselen en witte wijn bij de tomaat, hoog vuur, husselen
(Ik zou zeggen apart, en later bij mekaar)
Serveer met peterselie en goed stokbrood
Jammie!
Mosselcocktail
Een recept van Albert Mol (die je culinair niet moet onderschatten)
Kook mosselen en laat uitlekken
Uithalen en koelen
Mayo, licht geklopte room, citroensap, p/z
De mosselen erdoor
Een half uur koelen
Kommetjes, sla, mosselen, kappertjes, tuinkers, licht pikant paprikapoeder (hij schrijft paprika)
Toast
Ik zeg Ook wat wodka door die saus
Een dezer dagen friet met
Ik kan het zelf wel maken maar ik wil weten hoe die Bels proeft
Mejillones rabiosos
Woedende mosselen
All'arrabiata zeg maar
Uit het onvolprezen boek The Food of Northern Spain van de onvolprezen culischrijfster Jenny Chandler
Daar passen Retteketet, Jonas en de Walvis (Jonas Fluit), Vreugdeloos, Mossel (ja, dat is de Walvis maar goed...) en Boesje met z'n allen maal achtien keer naadloos in, de gebakken luchtblazers (in elkaars reet)...
Kook de mosselen
Koel en verwijder de schelp waar ze niet aan vast zitten
Olijfolie, ui, knof, Spaanse peper en later op lager vuur pikant gerookt paprikapoeder (Pimentón de La Vera)
Tomaat erbij (lijkt dus sterk op die steamed), ansjovis en witte wijn
Z/p
Mosselen erin warmen
Eventueel met olijven erdoor
Nog een Spaans recept, ook met tomatensaus, zie hier
Zie de volgende aflevering hier