dinsdag 24 mei 2016

Kastanjes 2



De kastanjekroketten voor het paneren
Dan moeten ze nog de tweede vorming krijgen


Herfst en lente


Gisteren de lente recepten (zie hier; alle links hier in een nieuw venster) en een tijdje geleden herfstrecepten (zie hier)

Een kastanjekookboek besprak ik hier


Vandaag wat ik lezend zoal tegenkwam



Het deeg van de kastanjekroketten
Recept zie gisteren


Herinner me



Castagnaccio

Recept zie hier

Enorm lekker spul



Semifreddo van kastanjes

Recept zie hier

Ook alweer enorm lekker (maakte het nog nooit maar ik at het in Florence)



Marrons glacés

Weer iets enorm lekkers

Niet zelf gaan maken want dat is een enorm gepruts, reden waarom ze ook zo duur zijn

Blik met 12 stuks € 26,-
(Wel een prachtig blik)

Zie hier

Fantaisie qu'elle jugeait au reste devoir être si divertissante pour les autres qu'à Paris, quand M. Swann venait le 1er janvier lui apporter son sac de marrons glacés, elle ne manquait pas, s'il y avait du monde, de lui dire : "Eh bien ! Monsieur Swann, vous habitez toujours près de l'entrepôt des vins, pour être sûr de ne pas manquer le train quand vous prenez le chemin de Lyon ?"




Kastanje-ijs met ingemaakte abrikozen
Recept zie gisteren


Dagkookboek


Sylvia Witteman besprak laatst deel 2, ik binnenkort deel 3


Kastanjebrood

Meng kastanjepuree met geraspte wortel, gekookte aardappelen en geraspte knolselderij.
Eieren erdoor, groene paprika, z/p, maisolie
Als het te droog is: room erdoor, als het te vochtig is paneermeel

Cakevorm boter paneermeel
Spul
Boter erover
45 minuten 175°

Serveer met mandarijn uit blik, sterrekers en rode bessengelei


Kastanjebrood
nog eens

Vers bruin broodkruim, kastanjepuree, ui, gekookte aardappel, gekookte koolraap, eieren, z/p, salie, basilicum

Moet ietsje langer in de oven



French Country Cooking

Elizabeth David


Soupe aux marrons

Vijzel het vlees van een geroosterde patrijs

Rooster 40 kastanjes 15 minuten in een niet te warme oven
Pel ze en kook ze twee uur

Stamp ze, stamp ze door de patrijs en doe terug in de pan, roer goed en zeef

Breng weer aan de kook
Serveer met croutons



De bûche van kastanjedeeg vóór het chocolateren
Recept zie gisteren


Man in de Pan

Recept van Pim Jacobs


Omelette soufflé aux marrons

Eigeel, kastanjepuree, zout en nootmuskaat

Eiwit kloppen en erdoor spatelen

Ovenschaal, half uur in een niet te warme oven



Zelf bakken

Albert Mol


Kastanje-ijstaart

Kastanjes uit blok uitlekken
Wat bewaren voor de garnering

Pureren en mengen met kastanjepuree

Melk, suiker, vanille, zout
Aan de kook (het is dus een mengsel als voor de ijsmachine)

Koelen

Boter en cacao erdoor en rum

Bitterkoekjes kruimelen en met rum besprenkelen

Springvorm, bakpapier, kastanjespul, bitterkoekjesspul, kastanje enzovoorts
Vriezen

Garneren met kastanjes die door de suikerstroop zijn gehaald, geroosterde amandelen en slagroom met vanille



Le nouveau guide culinaire

Pellaprat


Confiture de marrons

Pureer gekookte kastanjes

Maak suikerstroop met vanille

Kastanjepuree erbij en twee uur, regelmatig roerend (goed over de bodem) laten pruttelen



Cacao

Cacaofabriek De Zaan


Puree de marrons au chocolat

Gewone puree maar met cacao, vanille en notenlikeur




Enge koppen zie hier

Enge shit zie hier