De kastanjekroketten voor het paneren
Dan moeten ze nog de tweede vorming krijgen
Herfst en lente
Gisteren de lente recepten (zie hier; alle links hier in een nieuw venster) en een tijdje geleden herfstrecepten (zie hier)
Een kastanjekookboek besprak ik hier
Vandaag wat ik lezend zoal tegenkwam
Het deeg van de kastanjekroketten
Recept zie gisteren
Herinner me
Castagnaccio
Recept zie hier
Enorm lekker spul
Semifreddo van kastanjes
Recept zie hier
Ook alweer enorm lekker (maakte het nog nooit maar ik at het in Florence)
Marrons glacés
Weer iets enorm lekkers
Niet zelf gaan maken want dat is een enorm gepruts, reden waarom ze ook zo duur zijn
Blik met 12 stuks € 26,-
(Wel een prachtig blik)
Zie hier
Fantaisie qu'elle jugeait au reste devoir être si divertissante pour les autres qu'à Paris, quand M. Swann venait le 1er janvier lui apporter son sac de marrons glacés, elle ne manquait pas, s'il y avait du monde, de lui dire : "Eh bien ! Monsieur Swann, vous habitez toujours près de l'entrepôt des vins, pour être sûr de ne pas manquer le train quand vous prenez le chemin de Lyon ?"
Kastanje-ijs met ingemaakte abrikozen
Recept zie gisteren
Recept zie gisteren
Dagkookboek
Sylvia Witteman besprak laatst deel 2, ik binnenkort deel 3
Kastanjebrood
Meng kastanjepuree met geraspte wortel, gekookte aardappelen en geraspte knolselderij.
Eieren erdoor, groene paprika, z/p, maisolie
Als het te droog is: room erdoor, als het te vochtig is paneermeel
Cakevorm boter paneermeel
Spul
Boter erover
45 minuten 175°
Serveer met mandarijn uit blik, sterrekers en rode bessengelei
Kastanjebrood
nog eens
Vers bruin broodkruim, kastanjepuree, ui, gekookte aardappel, gekookte koolraap, eieren, z/p, salie, basilicum
Moet ietsje langer in de oven
French Country Cooking
Elizabeth David
Soupe aux marrons
Vijzel het vlees van een geroosterde patrijs
Rooster 40 kastanjes 15 minuten in een niet te warme oven
Pel ze en kook ze twee uur
Stamp ze, stamp ze door de patrijs en doe terug in de pan, roer goed en zeef
Breng weer aan de kook
Serveer met croutons
De bûche van kastanjedeeg vóór het chocolateren
Recept zie gisteren
Man in de Pan
Recept van Pim Jacobs
Omelette soufflé aux marrons
Eigeel, kastanjepuree, zout en nootmuskaat
Eiwit kloppen en erdoor spatelen
Ovenschaal, half uur in een niet te warme oven
Zelf bakken
Albert Mol
Kastanje-ijstaart
Kastanjes uit blok uitlekken
Wat bewaren voor de garnering
Pureren en mengen met kastanjepuree
Melk, suiker, vanille, zout
Aan de kook (het is dus een mengsel als voor de ijsmachine)
Koelen
Boter en cacao erdoor en rum
Bitterkoekjes kruimelen en met rum besprenkelen
Springvorm, bakpapier, kastanjespul, bitterkoekjesspul, kastanje enzovoorts
Vriezen
Garneren met kastanjes die door de suikerstroop zijn gehaald, geroosterde amandelen en slagroom met vanille
Le nouveau guide culinaire
Pellaprat
Confiture de marrons
Pureer gekookte kastanjes
Maak suikerstroop met vanille
Kastanjepuree erbij en twee uur, regelmatig roerend (goed over de bodem) laten pruttelen
Cacao
Cacaofabriek De Zaan
Puree de marrons au chocolat
Gewone puree maar met cacao, vanille en notenlikeur
Enge koppen zie hier
Enge shit zie hier