woensdag 4 mei 2016

Koken uit de krant (10)



Dank PJ!


Parool (2)


Zie de eerste aflevering van deze serie hier
Onderaan steeds een link naar de volgende aflevering

Ik behandelde AD, Trouw, DvhN, Telegraaf en vandaag de tweede over het Parool
(Over NRC en Volkskrant hebben we het liever maar niet)

Op de Telegraaf kom ik nog terug, want Wilbrink is werkelijk de enige Nederlandse culischrijver die én interessante recepten geeft én niet uit zijn nek lult



Maar goed


Raapstelenstamp met zoete aardappel en komijnekaas

Gadverdamme...


"De gezondheidsraad adviseert ons overwegend plantaardig voedsel te eten"

Ga Godverdomme zelf knollen vreten!




Zes soorten boerenkool

(Uhh, wat ik hier vet druk, dat zijn de originele titels van de stukkies)


Ik heb het drie keer nageteld, er wordt echt maar over vijf soorten boerenkool gesproken

Zeker teveel knollen gevroten met Vreugdeloos en Broekbaard

Gewone, donkerpaarse (dat is net als die paarse spitskool een kruising met rodekool), "Russische boerenkool met gekartelde bladeren" (dat heet Redbor), Palmkool, en Bloemspruitjes ("hippe hybrides van groene kool en spruitjes", nee, van boerenkool en spruitjes, en niks hip meer want AH heeft het alweer uit het assortiment gehaald


"kinnebak- of buikspek"
Dat maakt Goddomme nogal een verschil... Wat een gelul...


Boerenkool?

Wokken, bouillon erbij, ketjap, sambal
En lekker met rookworst hoor!



"Schelpenvissers" staat er
Sjieke badgasten, ja!


Oude troep en jus d'orange


Iets met zo'n titel lees je natuurlijk niet, maar ik keek even bij de ingrediënten

Geraspte wortel, kokosolie en agavesiroop

Laat maar



Solidair met de Syriërs


Tekstueel fors vluchtelingengelul, maar Ajeen (Syrische / Libanese Lahmacun) met zaätar, dat recept is wel aardig

Maar kijk dan liever hier

Moet ik wel voor de 500ste keer gaan uitleggen dat zaätar niks met tijm te maken heeft



Ook weer sjiek badvolk
Petit Trianon zeg maar


Mijn keuken uit, Michael Pollan!


Kan het oninteressanter, vraag je je af...

Wat kastomaten en instantpuding hebben bijgedragen aan de emancipatie van vrouwen

Een heel speenvarken 24 uur op de BBQ, dat soort gelul


"Kip met aardpeer, witlof en linzen"

Gadverdamme!



Hebben we die niet al gehad PJ??


Sehr einfach


"Die vertrouwde Wiener Schnitzel, Bratwursten en Knödel"

Kijk, dat is nou echt gelul van de grootste orde

Geen hond in Nederland heeft ooit een echte Weense Wiener Schnitzel gegeten, geen hond, en dus niks "vertrouwde"
Een kalfsschnitzel met gaten erin van het in het paneermeel persen, en over de rand van het bord hangend
Ansjovis, citroen, eiwit, eigeel...
Hier krijg je er citroen bij als je geluk hebt, en tomatenpartjes als je pech hebt...

Bratwurste
Uhh, mag ik ff informerennaar waar je goede verse kalfsworst (want daar gaat het om) kan bemachtigen in die culinaire mongolenland?

Knödel
"vertrouwde"
Ze weten hier Godverdomme niet eens wat het ís!

Kristus...

"Ober, wij hebben een klacht
Dit smaakt ergens naar"




En zo wat ik verder nog las


"Net als in de echte Franse keuken kunnen de diner gerechten ook als lunch gegeten worden"

"Kip Bonne Femme wordt op de houtskoolgrill [gril, ja] bereid"

Ashley Doogan

Waar hebben ze die laten ontsnappen?


"Het bord is voor de helft bedekt met gepoederde peterselie (gras), afgezet met een doellijn van gekarameliseerde inktvis"

Uhh, dit betreft "Ode aan Cruijff op een bordje"

Jan Pieter Ekker

Die is mee-ontsnapt natuurlijk

En dan dagenlang de pilletjes niet geslikt...

Dan krijg je dat...



Kijk, dat is wat anders dan dames met strohoeden en parasols...



Max Pam vandaag

Die had bij Marqt een blikje ansjovis gekocht en zag toen op de bon dat het € 8,99 kostte...
Gereclameerd (er stond geen prijs bij in het schap), ja, hij zou het geld terugkrijgen
Niks natuurlijk

"De Marqt, dat is gebaqqen lucht"

Hahahahahahahahahaha!!!!!!!