zondag 13 juli 2008

Nou, cojones dan dus maar


Lamskloten vandaag.
Heb ook wel kalfs- en stierenkloten gegeten, maar dat vond ik niks. Sponzige zooi.

Lamskloten Plumery; erg lekker; smaakt als zwezerik.



Middelste rij.
O, sh**, die lamstestikels stonden er al in. Nou ja.
Bestelde ze ooit bij een slager in Leerdam. Plus lamstong, -nier etc. Alles was aangekomen. "Behalve die, uh, dingen meneer".

Ontvlies de testikels en snijd de grote in drieën en de kleine in tweeën.
Draineer een uur in een marinade van olijfolie, dragonazijn, peper, zout, tijm, laurier en peterselie. Vergelijkbaar met kikkerdril ontslijmen (hier) (alle links in nieuw venster).
Schep regelmatig om.
Stort in een zeef, besprenkel met citroensap en laat een half uur in de zeef liggen, regelmatig omscheppend.
Haal de testikelstukjes uit de zeef en dep ze droog.
Haal door bloem en bak ze goudgeel in olijfolie met wat boter.
Serveer met gefrituurde peterselie.