donderdag 24 juli 2008

Tijd voor onze respondenten nu


PJ stuurde de volgende foto's, nav. dit (alle links in nieuw venster). Of z'n vriendin ervan weet, dat is een ander verhaal.enDit heeft overigens, voor alle duidelijkheid, enkel te maken met mijn verbazing over de Italiaanse politiek. Denk aan wat Berlusconi flikte met die nieuwe wet en denk dat er een klein(?)dochter van Mussolini ook in het parlement zit.Waarom deze foto? Simpel. Een clown, net als Berlusconi.

Wie kent trouwens dat prachtige filmfragment waarop die bronzen buste van Il Duce geplet wordt? Graag stills!

Italië, iets moois. We reden, met een kind dat luiers nodig had, een kilometer of 40 door allerlei dorpjes waar niet eens een winkel was, laat staan een kroeg. Was van Bari richting Napels. Op ene een dorpje met winkels. Luiers eerst. Tsja, ze hadden alleen "misura gigante", "maat enorm", want er was in het dorp nog een jochie van een jaar of zeven dat in z'n bed piste. Nou ja, die dan maar. Ze zaten Liza opgefrommeld tot onder haar oksels. Kan de foto niet vinden. Op zo'n afgebroken pilaar gezeten.
Maar er was ook een boekwinkel. Nou ja, boekwinkel; schoolschriften en zo. Met de moed der wanhoop vroeg ik de eigenaar of hij het verzameld werk van d'Annunzio had (ook een fascist trouwens, maar wel mooie poëzie). De man werd bleek, haalde een trapje te voorschijn, klom naar boven, moest wat tussen stof zoeken en kwam naar beneden met twee in groen leer gebonden pillen. 85 gulden omgerekend. Ik neem aan dat het zijn maandomzet was.

D'Anunzzio

Longa longa
e una valle fiorente
dove cresce la palma
e il banan


Lang lang
is de bloeiende vallei
waar de palm groeit
en de banaan

Aangaande Congo (betreft dit) stuurde je me nogdit, endit.