zaterdag 18 juli 2020

Drie dagen de nationale kranten gevolgd (3)



Gerookte tofu, roerbakmie, haricots
Hier het begin
Ui, knof, rode peper



Zie de eerste aflevering, dag 1 dus, hier

(Alle links hier openen in een nieuw venster)



Wilbrink, Telegraaf

Vissoep voor beginners


Die Vissoep is de titel van een boek, uitgegeven door Fontaine

Door Fontaine wordt een partij culinaire shit de markt op gedrukt, dat wil je niet weten
Iedereen die ook maar enigszins een culinaire apelul of apekut is, die kan je daar kopen

Voorop die joodse granaatpitjeshomo die het met een Palestijn doet

De verantwoordelijke redacteur Francis Wehkamp: "In deze functie kom ik goed tot mijn recht. Ik kan mijn creativiteit kwijt, ik onderhou contacten met auteurs en relaties in binnen- en buitenland en kan mijn enthousiasme, spontaniteit en toewijding kwijt in mijn dagelijkse werk."

Je ken van veel minder impotent worre...




Haricots in kippenbouillon garen
(Daar zit die ui etc. in, maar dat zie je niet; dat ligt op de bodem)


Klaas Kasma, Dagblad van het Noorden

Zalmtosti


"..., zeker niet als de gerookte zalm in het tosti ijzer ook nog gaar geworden is, en daardoor bremzout"

Wat is dit voor ontzagwekkend gelul?

Alsof die zalm zóuter wordt...

Tosti gerookte zalm, serrano ham, augurk, mosterd, Goudse kaas

Kan het stompzinniger...

(Uh: in Groningen altijd!)



Bouillon - gerookte tofu


Van den Hoed (de rand niet weten), Volkskrant

Currygeluk


Gemberwortel raspen, knoflook persen, en het daarna vijzelen
Maar waarom vijzelen??

"Vijzel de kardamompeulen"
Enkel de pitjes erin, ja!
"Verwijder grote stukken kardamompeul"
Flikker op en hou je bek in de krant als je niet kan koken Godverdomme!

Panir bakken, en blokjes boter erdoor roeren
Ghee, ja!



AD, Brenda Hoff

Kabeljauw met citroensaus


Een heel acceptabel recept, verdomd!

Je vindt het, en ook andere aardige recepten, als je zoekt op brenda hoff kabeljauw




Heerlijk!



Trouw, Henja Schneider

Fiadone


Dit is echt zo'n enorme blabla, daar ga ik geen woorden aan verspillen

God Gristus wat een gelul...



NRC, Hassnae Bouazza

Mote con huesillo


Allochtoon over ander soort allochtoon, ik wees er al eerder op

Als je erg weinig verstand van koken hebt, dan stoort dit niet

Het recept komt uit een van die vluchtelingen kookboeken, en "Het is iets onduidelijk uit het recept."
Gebrekkig Nederlands alom dus

Laten we die perziken maar terzijde laten