Inkopen
Die droge rode kidneybonen, dat is wat ze in Frankrijk "bruine bonen" noemen
Ze zijn daar wel wat bruiner, maar nog steeds kidneybonen
Niks bruine bonen
Met die witte maak ik vandaag Fabada asturiana
O ja! Zie het AH recept hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
"2 gram lacón (varkenspootjes)"!
Lacón is schouderham, ja
"2 gram", Gristus, die Ria Olivier dat moet een ontzagwekkende trut zijn
Die moet eens een keer forsch et cetera...
Maar goed
Nationaal-gerechten, daar zou ik het over hebben
Ik begon daar ooit over, zie hier, maar ja, dat was ik dus weer vergeten en zo
Uhh eerst even de nationaal-gerechten die ik uit me kop ken
Yassa
Senegal
Enorm lekker
Zoek en vind recepten, maar lees wel even de tekst hieronder
Per kippen/parelhoenderpoot minstens twee limoen(sap), liever drie
24 uur marineren
Dikke uienringen, dat is de groente
Wat kleverige rijst, want je eet het met je vingers
Brabants suikerbrood
Heel anders dan Fries
Jumbo
Erg lekker
Judd mat gaardebounen an speckgrompeln
Luxemburg
Rauwe schouderham met tuinbonen, en aardappelen met spekjes
Enorm lekker
Je eet er Luxemburgse sterke mosterd bij, Moschtert
Nou, vrij simpel
Die Judd ontzouten en koken, en later in schijven snijden
Aardappelen kort koken, schijven, opbakken met rookspekjes
Tuinbonen koken met bonenkruid
Jumbo
Wow wat een enorme kwaliteit vs al het andere wat je hier kan kopen aan augurken...
En ja! Er zitten enkele zilveruitjes bij
Dat is essentieel voor de smaak!
Arroz limeño
Rijst uit Lima
Peru
Simpel
Rijst koken, en gehakt aanbraden met ui, knof, majoraan, cayenne, zout
Lagen rijst, vlees, geweekte rozijnen, rijst etc.
Wat aandrukken en de oven in
"Je vriendin komt toch uit Peru?"
-"Ja"
"Maakt ze wel eens Arroz limeño?"
-"Ja"
En na even "Zowat dagelijks"
Fantastische Parma boter!