zondag 25 augustus 2019

Vagoterisch (2)



Vandaag foto's van sfoglia of rotolo of hoe je het noemen wil
Zie het recept hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Ff scrollen
Er gaat ook Pecorino romano in, wat je op de foto's niet ziet




Zie de eerste aflevering hier



Kayanas

Griekse omelet

Telegraaf


Wiggen aardappel in olijfolie bakken

Uit de pan
Uien erin...
Stukken tomaat...
Feta...
Stukken zwarte olijven van de droge soort, en oregano

Eieren los kloppen met zout en versgemalen witte peper, en erdoor

Eet met boerenbrood




Menemen

Turks eiergerecht

New York Times


Ik had het er laatst nog over
Zie hier
Gerechten uit de rataouille familie

Olijfolie, ui...
(En knof zou ik zeggen)

Oregano, z/p en Aleppo pepper, een soort zaätar; heet ook wel Aleppo thyme (maar heeft niks met tijm te maken; oregano, "wilde majoraan", wordt wel thyme genoemd)

Groene paprika...

Gepureerde verse tomaat en kleingesneden peterselie...

Stukjes tomaat...

Hier werd het ei met tomatenpuree opgeklopt
Dat hoort niet
Geen puree en ook niet kloppen
Eieren iets los roeren, over de groente en voorzichtig erdoor roeren

Peterselie erover en p/z? Oregano? Aleppo pepper?

Eet met flatbread




Franse omelet met paddestoelen

Otto Kleynejan van de Volkskrant


Het begint natuurlijk met een hoop kijk-mij-eens gesnuif
"Ik geef al jaren cursussen eet- en wijnschrijven"
"speelden pétanque in de hete middagzon"
"slobberden ons langs de gekonfijte eend met ratatouille en de kastanjetaart"
"iedereen druk bezig met stukken schrijven of (ik) stukken beoordelen"

Volgt een omelet recept, en zoals gebruikelijk bij de gemiddelde culinaire oetlul geen woord over de hoeveelheid eieren ten opzichte van de doorsnee van de pan, het allerbelangrijkste punt

"Dat vereist room in de eieren om het stollen te vertragen"
Lulkoek

"Klop de eieren los"
De culinaire Neanderthaler...

"Schuif met een spatel een keer of wat stollend ei van de rand naar het midden."
Til de randen op en laat de struif eronder lopen, dus
Dan kan je namelijk met lager vuur toe, en wordt het veel mooier baveuse




82 vegaburgers getest

Door de Nepchinees van de Volkskrant


Dat is toch eerder ook al geschreven?

Ontzettend gelul trouwens, een jalapeño burger gaan vergelijken met een spinazieburger...
Appels met peren vergelijken

Ik vergeleek naturel vega burgers...
Zie hier en zie hier

Ook frituren ze sommige burgers, en andere bakken ze
"Geen wonder dat verhoudingsgewijs veel gepaneerde burgers hoog scoren"
Nee, want die frituren ze...
Wat een kinderlijk gelul allemaal

Je moet per sessie 27 à 28 burgers proeven
Waar slaat dat nou op?

"Helaas doet kaas het weer een stuk minder wat betreft milieubelasting."
Je moest eens weten hoeveel meer scheten je moet laten als je sojaproducten eet!




Snuiven van kijk-mij-eens, dat is inherent aan die Nederlandse half zwakzinnige culischrijvers

Het kokkerellende nijlpaard Yvette van Boven kan er ook wat van

Tijdens de vakantie in haar Ierse huis wandelde Yvette van Boven...

Op dat moment klopte de aannemer op de voordeur.



Zo

En nou ga ik een paar dagen naar Limburg!