Orzo (pasta) garen
Met orzo gevulde geroosterde paprika, met tonijn erbij
Zie het recept op dit blog hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Scroll naar het einde
Pasta in de internationale pers
New York Times, Washington Post, El País
Spaghetti met courget, bottarga en peterselie-pesto
Bottarga, gepekelde harderkuit, over pasta raspen is een oud verhaal
Verhaal over dat je courget voor bij pasta kan bakken, stomen, ingemaakte courget gebruiken (?), of rauwe sliertjes door de pasta (dat is Pasta caprese, en daar schreef ik al eens over)
Een opmerking over een recept van pasta met ricotta, parmezaan, basilicum en "long cooked zucchini"
De pesto maak je als gewone groene genovese, maar dan dus met platte peterselie
De courget wordt enkel kort gebakken
De bottarga rasp je erover en de pesto geef je erbij
Fetuccine met ricotta en munt
Hak munt en sjalot
Werk door ricotta
Werk er EV olijfolie door
Citroensap, p/z, wat chilivlokken
Serveer op de pasta
Fettucine met kreeft, feta, tomaat en courget
Olijfolie, ui, knof...
Tomaatblokjes...
Nog wat olijfolie en courgetblokjes...
Wat munt erdoor en lente-ui
Fetablokjes erdoor...
Paprikapoeder, z/p
Room en laat dikken
Kreeft erdoor
Onderwijl de pasta koken
Afgieten, wat kookwater opvangen, terug in de pan
Wat olijfolie erover, citroenrasp, groentespul erdoor...
Wat kookwater, p/z...
Serveer met munt en lente-ui erover
Nog een pasta met courget
Courgetschijven met p/z bruin bakken in olijfolie
Uit de pan en in kwarten
Ondertussen fussili koken
Wat kookwater bewaren
Andere pan, olijfolie, knof...
Courget erbij + citroensap en -rasp
Meng goed
Pasta erdoor, wat kookwater en geraspte Pecorino romano
Roerend de kaas laten smelten
Serveer met verse groene kruiden erover en chilivlokken
Citroenpartjes, fleur de sel en meer kaas ernaast