maandag 5 augustus 2019

Pasta gerechten



Orzo (pasta) garen
Met orzo gevulde geroosterde paprika, met tonijn erbij
Zie het recept op dit blog hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Scroll naar het einde



Pasta in de internationale pers

New York Times, Washington Post, El País




Spaghetti met courget, bottarga en peterselie-pesto


Bottarga, gepekelde harderkuit, over pasta raspen is een oud verhaal

Verhaal over dat je courget voor bij pasta kan bakken, stomen, ingemaakte courget gebruiken (?), of rauwe sliertjes door de pasta (dat is Pasta caprese, en daar schreef ik al eens over)

Een opmerking over een recept van pasta met ricotta, parmezaan, basilicum en "long cooked zucchini"

De pesto maak je als gewone groene genovese, maar dan dus met platte peterselie

De courget wordt enkel kort gebakken

De bottarga rasp je erover en de pesto geef je erbij




Fetuccine met ricotta en munt


Hak munt en sjalot

Werk door ricotta

Werk er EV olijfolie door

Citroensap, p/z, wat chilivlokken

Serveer op de pasta




Fettucine met kreeft, feta, tomaat en courget


Olijfolie, ui, knof...

Tomaatblokjes...

Nog wat olijfolie en courgetblokjes...

Wat munt erdoor en lente-ui

Fetablokjes erdoor...

Paprikapoeder, z/p

Room en laat dikken

Kreeft erdoor

Onderwijl de pasta koken

Afgieten, wat kookwater opvangen, terug in de pan

Wat olijfolie erover, citroenrasp, groentespul erdoor...

Wat kookwater, p/z...

Serveer met munt en lente-ui erover




Nog een pasta met courget


Courgetschijven met p/z bruin bakken in olijfolie

Uit de pan en in kwarten

Ondertussen fussili koken
Wat kookwater bewaren

Andere pan, olijfolie, knof...

Courget erbij + citroensap en -rasp
Meng goed

Pasta erdoor, wat kookwater en geraspte Pecorino romano
Roerend de kaas laten smelten

Serveer met verse groene kruiden erover en chilivlokken
Citroenpartjes, fleur de sel en meer kaas ernaast