De foto's van vandaag komen van Adobe Stock
Op de eerste plaats
Ik zou nog terugkomen op wat de Dikke Mossel aka de Kokkerellende Siervis aka de Walvis in het duo Jonas en de Walvis aka Petra Possel schreef over pizza's
Zie mijn post hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Die dacht dat de rand van Napolitaanse pizza hoog gekneed wordt en die van Romeinse niet
Zie ongebakken Napolitaanse pizza hier
Gebakken zie hier
Waarom is die rand hoog? Omdat er geen vulling op ligt en ie kan rijzen dus
Zie Romeinse pizza hier
Geen vulling op de rand
Rand ongerezen dus
En die culinaire kip zonder kop schrijft dat er in de Romeinse geen olijfolie zit
En dat er op de Napolitaanse pizza Margherita buffelmozzarella gaat
Zie het recept van een Napolitaanse bodem hier
Dat is van Giallo Zafferano, de beste Italiaanse receptensite (geen door halve gare hysterische huisvrouwtjes geposte flauwekul zoals op Smulweb, 24 Kitchen en Allerhande Recepten)
Olijfolie, dus
Zie het recept van een Romeinse bodem hier
Ook olijfolie dus
Zie het recept van Pizza Margherita hier
Koemelkse mozzarella dus, fiordilatte
Het is echt ongelofelijk wat een achterlijke gekken er in Nederland in de culinaire pers worden losgelaten
Vandaag nog, Yvet Retteketet aka het Kokkerellende nijlpaard aka Yvette van Boven
"Griet is zoveel goedkoper dan tarbot momenteel"
Schmidt Zeevis, hele vis, vanmorgen: griet 35% duurder
Of ook vandaag, die speknek Juultje Vetpers aka Julius Jaspers
(Als die praat dan wappert zijn kinnebakvet mee)
"Bulls-Eye BBQ saus is veel beter dan die van Heinz"
Bulls-Eye BBQ saus is gewoon van Heinz hoor, culinaire apelul
Maar goed
Lekkerste pizza ooit?
Met primosale en Mutti kerstomaat uit blik
Moet wel heel jonge primosale zijn
Februari, maart...
Lekkerste pizza zonder gedoe?
Macedonische
Grofgeraspte kaas type belegen Goudse
Daarop pepers uit het zuur
En dat is alles
Witte pizza
Pizza bianca
Niks vulling
Enkel olijfolie en grof zeezout
Of ansjovis
Of door olijfolie gehaalde rode peperstrips
Of zoutevis
(Pizza bianca is dus niet die witte kaas flauwekul van Allerhande Recepten!)
Pizza uit Nice
Tarte Niçoise
Maak pizza-deeg
Bak in olijfolie ui, klof, oregano, rozemarijn en peterselie
Doe er tomatenschijven bij, roer even om en haal van het vuur
Kruid met p/z
Beleg het deeg met het tomatenmengsel tot bijna aan de rand
Beleg het tomatenmengsel met strips ansjovis in een ruitjespatroon
Leg in elk ruitje een halve zwarte olijf (soort die droog verkocht wordt)
Giet nog wat olijfolie over de pizza en bak bij 200 graden
Serveer direkt of wat afgekoeld (niet koud!)
Er kan ook tonijn op
NB Je hoort het soms Pissaladière noemen, maar dat klopt niet
Daar zit een pasta op van glas-ansjovis (heel jonge doorzichtige) en poutine (gepekelde harderkuit)
O ja!
Vóór het serveren gaat er over een pizza een scheut pizza-olie
Pikante kruiden-olijfolie