zaterdag 3 augustus 2019

Pizza!



De foto's van vandaag komen van Adobe Stock


Op de eerste plaats

Ik zou nog terugkomen op wat de Dikke Mossel aka de Kokkerellende Siervis aka de Walvis in het duo Jonas en de Walvis aka Petra Possel schreef over pizza's

Zie mijn post hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)

Die dacht dat de rand van Napolitaanse pizza hoog gekneed wordt en die van Romeinse niet
Zie ongebakken Napolitaanse pizza hier
Gebakken zie hier

Waarom is die rand hoog? Omdat er geen vulling op ligt en ie kan rijzen dus

Zie Romeinse pizza hier

Geen vulling op de rand
Rand ongerezen dus




En die culinaire kip zonder kop schrijft dat er in de Romeinse geen olijfolie zit

En dat er op de Napolitaanse pizza Margherita buffelmozzarella gaat
Zie het recept van een Napolitaanse bodem hier
Dat is van Giallo Zafferano, de beste Italiaanse receptensite (geen door halve gare hysterische huisvrouwtjes geposte flauwekul zoals op Smulweb, 24 Kitchen en Allerhande Recepten)
Olijfolie, dus

Zie het recept van een Romeinse bodem hier
Ook olijfolie dus

Zie het recept van Pizza Margherita hier
Koemelkse mozzarella dus, fiordilatte




Het is echt ongelofelijk wat een achterlijke gekken er in Nederland in de culinaire pers worden losgelaten


Vandaag nog, Yvet Retteketet aka het Kokkerellende nijlpaard aka Yvette van Boven

"Griet is zoveel goedkoper dan tarbot momenteel"

Schmidt Zeevis, hele vis, vanmorgen: griet 35% duurder


Of ook vandaag, die speknek Juultje Vetpers aka Julius Jaspers
(Als die praat dan wappert zijn kinnebakvet mee)

"Bulls-Eye BBQ saus is veel beter dan die van Heinz"

Bulls-Eye BBQ saus is gewoon van Heinz hoor, culinaire apelul




Maar goed

Lekkerste pizza ooit?

Met primosale en Mutti kerstomaat uit blik

Moet wel heel jonge primosale zijn

Februari, maart...



Lekkerste pizza zonder gedoe?

Macedonische

Grofgeraspte kaas type belegen Goudse

Daarop pepers uit het zuur

En dat is alles




Witte pizza

Pizza bianca

Niks vulling

Enkel olijfolie en grof zeezout
Of ansjovis
Of door olijfolie gehaalde rode peperstrips
Of zoutevis

(Pizza bianca is dus niet die witte kaas flauwekul van Allerhande Recepten!)



Pizza uit Nice

Tarte Niçoise


Maak pizza-deeg

Bak in olijfolie ui, klof, oregano, rozemarijn en peterselie

Doe er tomatenschijven bij, roer even om en haal van het vuur

Kruid met p/z

Beleg het deeg met het tomatenmengsel tot bijna aan de rand

Beleg het tomatenmengsel met strips ansjovis in een ruitjespatroon

Leg in elk ruitje een halve zwarte olijf (soort die droog verkocht wordt)

Giet nog wat olijfolie over de pizza en bak bij 200 graden

Serveer direkt of wat afgekoeld (niet koud!)

Er kan ook tonijn op

NB Je hoort het soms Pissaladière noemen, maar dat klopt niet
Daar zit een pasta op van glas-ansjovis (heel jonge doorzichtige) en poutine (gepekelde harderkuit)




O ja!

Vóór het serveren gaat er over een pizza een scheut pizza-olie

Pikante kruiden-olijfolie