dinsdag 13 augustus 2019

Pasta!





Pearl millet noodle

Met alternatieve burgers en met cantharellen


Die pasta, dat is gemaakt van parelgierst
Geen foto want het ziet er precies uit als mihoen
India
Niet schokkend lekker
Op het etiket staat dat het lekker is in curry, maar ja, iets met weinig smaak in curry stoppen...
Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)

Cantharellen goed borstelen

Boter, cantharel-stelenstukjes...
Flambeer met armagnac
Uit de pan

Boter, sjalot, knof, zwarte peper...
De hoeden van de cantharellen in stukjes erbij...
Stelen...
Room...
Proef p/z

Pasta koken

Burgers bakken


Garden Gourmet Incredible burger

(Ze voeren ook een niet-incredible burger; beide bij AH)

Bakken: Maggie lucht

Er komt wat wit schuim uit, net als vroeger als je goedkoop aangewaterd vlees bakte

Het bruint niet, het blijft rood (met zwarte brandplekjes)

Bakt steeds bijna vast; loshusselen: wit schuim

Byte mooi vleesachtig, maar niet burgerachtig (er komt bij het bijten geen sap los)

Smaak prima, maar wel wat droog

"Can't believe its veggie": lazer op!


Souka burger

Kleffe troep ondanks dat "krokante sesam korstje"

Het smaakt naar vleesvervanger, zeg maar

Ik moet hier ogenblikkelijk aan toevoegen dat andere proevers deze lekkerder vonden

Een ding: bij de verkoper, Ekoplaza, moet je het van te voren bestellen, en dan ook "servicekosten" betalen!




Laksa

(Laksa is een soort Singapore soep, of Indonesische mihoen van mungbonen, en dat gebruikte ik dus)

Met seitan en cantharellen

Want ja, ik had een grote bak cantharellen...


Seitan uitlekken
(Enkel naturel kopen, of als Chinese Mock duck in blik)

Stukjes, door bloem

Bakken

Cantharel als hierboven




Couscous

Met kip en zure abrikozen


Week zure abrikozen

Maak de couscous klaar met kippenbouillon waarin wat koenjit

Kip (dijfilets!) rondom bruinen
(Tajine!)

Ui, knof, pepertje...

Kip, bouillon, wat witte wijn, laurier, gele rozijnen, majoraan...

Kip half gaar: afgegoten abrikozen erbij

Pikante saus maken van tomatenpuree, harissa, wat bouillon

Couscous bij de kip (deed ik)




Verse tagliatelle

Met varkenslappen en wortel


Maak bouillon
Ik gebruikte Poolse blokjes van bouillon van gerookte varkensribben

Boter, varkenslappen bruinen
(Koop nooit die dunne platte uit de super!) (Ze moeten nóg dikker zijn dan ze lijken te zijn op de foto hieronder; de echte dikte is daar wat verscholen)
Uit de pan

Winterwortelschijven...
Uit de pan

Ui, knof, soepgroenten (selderijblad, peterselie, wortel, prei)...

De wortel erbij en bouillon, laurier, tijm, rozemarijn, peperbolletjes...
Vlees erbij en heel laag lang sudderen
Mag niet koken!

Tagliatelle koken (in de bouillon als je nog hebt!)




Dat dacht ik al lang:

Kadayif moet je toch ook in niet-zoete gerechten kunnen gebruiken?

En inderdaad, dat is heerlijk

Kadayif

Met asperges, gepocheerd ei en Beurre blanc


Ik ben het recept kwijt, maar het is simpel

Redelijk wat olijfolie, goed klein gesneden ui, knof, p/z

Kadayif lostrekken en op laag vuur door de olijfolie husselen

Ovenschotel, oven

Asperges koken zoals het hoort

Eieren pocheren zoals het hoort (dus niet zoals op de foto, na drie whisky soda)

Beurre blanc maken met witte wijn én Noilly Prat
(Een forse geile plens!)





Ik heb vanavond weer eens Koreaans gegeten

God wat was het lekker

Kip, tteok, gochujang, gochugaru, guk ganjang...
Ach ach ach ach ach...

Vreselijk dat die Volkskrant culi apen de pijp uit zullen gaan zonder dit geproefd te hebben, dacht ik heel even in een moment van onoplettendheid

Maar ach...

Eigenlijk terecht toch?