Een hele serie artikelen in
The Washington Post
Ik fiets er doorheen
Een enkele sorbet, maar daar zit yoghurt door
Watermeloen sorbet
Geen echte sorbet dus
Een kleine watermeloen
Een halve kop yoghurt
Twee eetlepels suiker
Een eetlepel citroensap
Blenden
Koelen
IJsmachine
Een enorm verhaal over
"essential ice cream base"
"unlike the traditional french custard-based [klets; veel meer Engels!]" is deze zonder ei
Jawel, maar dan zit er maizena door, en/of Cream cheese enzovoorts, nota bene Cream cheese, volle melk én "heavy cream" zag ik in 'n recept
Niks "ice cream base"
En altijd wordt het gekookt (met die maizena dus; voelt u 'm?), gekoeld, in de machine, en altijd moet het dan daarna nog "at least 4 hours in the coldest part of your freezer, untill firm", wat een klets
Als er geen ei door gaat dan moet er altijd een andere "emulsifier" door, zoals die maizena of die cream cheese
"Want anders wordt het korrelig"
Wat een klets...
En altijd maismelasse gebruiken ipv suiker "want dat is minder zoet"
Kijk, daarom wordt het korrelig bij hun! Je mag niet veel suiker gebruiken...
Ik zal alle basisrecepten in de volgende aflevering zetten
Dat je tijdregulatie, temperatuurregulatie "and visual cues" nodig hebt om te weren wanneer het mengsel genoeg heeft gekookt of genoeg in de machine heeft gedraaid
Wat dacht je van proeven?
Dat fruit aan het ijsmengsel (vóór het draaien) toevoegen tricky is, want de stukken kunnen bevriezen
"Vruchtenpuree kan oplossen in de zuivel"
Huhh?
"Ik kon niet meer dan één kopje gepureerd fruit toevoegen"
In chocoladeijs gebruiken ze volle melk, maizena (een bolle eetlepel op een kop melk!), dikke room, gecondenseerde melk, en suiker én maismelasse
Bah
Kahlua ijs met karamelpudding erdoor en espressobonen...
Perzikenijs met amaretto en gember...
IJs met crackers, chocolade en Marshmallow fluff
Zie de volgende aflevering hier