zondag 11 augustus 2019

IJs!





Een hele serie artikelen in

The Washington Post

Ik fiets er doorheen



Een enkele sorbet, maar daar zit yoghurt door

Watermeloen sorbet

Geen echte sorbet dus

Een kleine watermeloen
Een halve kop yoghurt
Twee eetlepels suiker
Een eetlepel citroensap

Blenden

Koelen

IJsmachine




Een enorm verhaal over

"essential ice cream base"

"unlike the traditional french custard-based [klets; veel meer Engels!]" is deze zonder ei

Jawel, maar dan zit er maizena door, en/of Cream cheese enzovoorts, nota bene Cream cheese, volle melk én "heavy cream" zag ik in 'n recept

Niks "ice cream base"

En altijd wordt het gekookt (met die maizena dus; voelt u 'm?), gekoeld, in de machine, en altijd moet het dan daarna nog "at least 4 hours in the coldest part of your freezer, untill firm", wat een klets

Als er geen ei door gaat dan moet er altijd een andere "emulsifier" door, zoals die maizena of die cream cheese
"Want anders wordt het korrelig"
Wat een klets...

En altijd maismelasse gebruiken ipv suiker "want dat is minder zoet"

Kijk, daarom wordt het korrelig bij hun! Je mag niet veel suiker gebruiken...

Ik zal alle basisrecepten in de volgende aflevering zetten




Dat je tijdregulatie, temperatuurregulatie "and visual cues" nodig hebt om te weren wanneer het mengsel genoeg heeft gekookt of genoeg in de machine heeft gedraaid

Wat dacht je van proeven?


Dat fruit aan het ijsmengsel (vóór het draaien) toevoegen tricky is, want de stukken kunnen bevriezen

"Vruchtenpuree kan oplossen in de zuivel"
Huhh?

"Ik kon niet meer dan één kopje gepureerd fruit toevoegen"


In chocoladeijs gebruiken ze volle melk, maizena (een bolle eetlepel op een kop melk!), dikke room, gecondenseerde melk, en suiker én maismelasse
Bah


Kahlua ijs met karamelpudding erdoor en espressobonen...

Perzikenijs met amaretto en gember...

IJs met crackers, chocolade en Marshmallow fluff





Zie de volgende aflevering hier