woensdag 14 augustus 2019

Vagoterisch





De Volkskrant en de New York Times

Bien étonnés...



Eerst uit de Volkskrant een enorm lang artikel

"Wat mag er nog wél in het boodschappenmandje?"

Lees: Wat mag er van de Volkskrant nog wél in het boodschappenmandje" want zo zijn ze wel

("Vroeger was ie katholiek / Een pijler van bedrog, / Nu is ie niet meer katholiek / Maar toch maar toch maar toch....")


Interessant!
De productie van "vleesvervangers" kost meer energie dan de productie van vlees!

Interessant!
Bio spul produceren / consumeren is uiteindelijk even slecht voor het milieu als geen bio!

Interessant!
Groente en fruit hebben een lagere milieudruk als ze van ver komen!


Er worden heel wat geleerden en activisten en van dat soort volk geciteerd
En wat spreken ze mekaar tegen!

Geen vis!
Wel vis!

Niet ingevlogen!
Wel ingevlogen!


Vegetarische kip

Aldi 1,50/ons
Vegetarische slager 2,30/ons


Milieu centraal

"bloemkoolrisotto"
"wraps met hummus en spinazie"
"groentepakketjes voor op de BBQ"

Naar de winkel!


Stegeman

Vleeswaren met 30% groente erin

boterhamworst met koolrabi
filet americain met wortel

Naar de winkel!


De Volkskeuken

Gaat "vleesvervanger" maken

Ui, knof, aubergine, olijfolie, gedroogde tomaat, pijnboompitten (25 gram op een pond aubergine), z/p, paprikapoeder, oregano, paneermeel

Wat heeft dat met vleesvervanger te maken??


"Plantaardig koken is niet moeilijk"

En niet gezond ook

"Het eten van kleine hoeveelheden dierlijk voedsel is duurzamer dan volledig plantaardig"

"Eieren hebben een lagere klimaatbelasting dan vlees"
Waarom hoor je dan die vegokokers nooit over eieren praten?
Die vagoterische nepchinees van de Volkskrant heeft volgens mij nog nooit een ei gebakken...




Die nepchinees organiseerde een tofu proeverij


Je hebt stevige en je hebt zachte, silken tofu, correct

"de zachtere tofu is beter voor stoofgerechten"

Waar hebben ze die van de pot gerukt?


"smaakt volgens Bakker naar bloemenvaaswater maar komt toch in de top-3"

Snel de isoleer in zou ik zeggen



Sheet-Pan crisp tofu

New York Times

Sheet-Pan: bakblik


Dat je "extra-firm tofu" (Tau kwa bedoelen ze) moet laten uitlekken

Wat een gelul...


Altijd en eeuwig honing in Aziatische gerechten, daar waar je palmsuiker of mais- of rijststroop moet gebruiken


"rice wine vinegar"

Nou, daar heb je nogal wat totaal van elkaar verschillende soorten van...


"Bake the tofu 35 to 40 minutes"...




Farro e pepe

NYT weer


Waar slaat dat nou op?

In Cacio e pepe de kaas vervangen door spelt??


Dat je geraspte kaas met koud water en peper tot een crème kunt roeren

Als je een goeie goochelaar bent misschien

Kaas en water stoten elkaar af

Als je al zoiets wil bereiken, dan vooral niet roeren maar lang laten staan



De Volkskrant weer

10 vegetarische recepten


Een met kip en kippenbouillon, en een met plakken rauwe ham...


Vier met bonen

Een met een "vleesvervanger"

Een zonder enige vorm van proteïnen

Twee met kaas of tofu

Nul met ei

(Terwijl kaas, tofu en ei dé vleesvervangers zijn)




Tot slot


Zie de ontsnapte gek Timmer hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)


"Marianne voelt zich thuis in de kerk"

Lekker in die kerk blijven zitten, zou ik zeggen


"Het oorspronkelijke plan van God met de wereld lag heel ver weg van de dood, de reden ook waarom Adam en Eva vegetariër waren. Pas na de zondeval ging de mens vlees eten en puur om het plezier dieren doden, iets wat ooit weer teruggedraaid gaat worden"

In Nederland kan dat, een ontsnapte gek in het parlement...

Dat die Godverdomme nog niet in een isoleercel zit in een dwangbuis...





Ben eindelijk eens begonnen met ViesLekker

De downloads heb ik er al op

Zie hier



Zie de tweede aflevering hier