dinsdag 19 november 2013

Aardappelen - paprika
Ik moet op de schade-expert wachten, dus hang ik kwaadaardig onderuit en heb zicht op de boekenkast. Een boekje. In de Hongaarse Lekkerbek. Een recept. Paprikás krumpli  - Paprika-aardappelen.

Ik pretendeer helemaal niet een super menu te maken, maar die Hongaarse aardappels zijn erg lekker. Ik had er op het laatst die goede rookworst van de AH door gedaan. Er kwam alleen een beetje veel vocht vrij.

1½ kg aardappelen, 100 gr boter of reuzel, 2 uien, 2 theelepels paprikapoeder, eventueel 1 tomaat.
Schil aardappelen en snijd ze in de lengte tweemaal middendoor. Laat de gesneden uien in het vet goudgeel fruiten, roer de paprikapoeder erdoor en doe de aardappelen erbij. Zout naar smaak en doe er eventueel een verse tomaat bij. Voeg zoveel water toe dat het geheel ruim sap heeft en laat de aardappelen in dit sap gaar stoven.
Serveer er sla bij.

Dit is een zeer populair gerecht in Hongarije omdat het smakelijk en voordelig is. Gewoonlijk worden stukjes rookworst of kolbász enkele minuten vóór het opdienen meegekookt.

Einde tekst.

Wat at ze erbij? Chinese kool en gele paprika aan reepjes en gebakken in olie. Z/p erover, ketjap manis en wat van het vocht van de errepuls, lekker eenvoudig echt lekker!

De recepten zijn van een verbazende eenvoud en zéér besparend wat je portemonnee betreft. Eigenlijk zijn het geen recepten. Het valt onder “voedzame hap”.  Prima recepten ook voor bv. mensen die net een schade-expert in huis hebben gehad en die te horen hebben gekregen dat de eerste 500 euro schade voor eigen rekening zijn.

Dag, Loek