maandag 25 november 2013

Wortel en soep




















Weet je wat heel ordinair en best lekker en “knalhard” van smaak  is, maar ook een oplossing als je een oppepper zoekt? Bourgondische vleessalade van de Aldi.

De Jumbo brengt vegetarische soep van de Soepfabriek en wat is die soep vies. Ik heb een keer de erwtensoep geprobeerd en vandaag had ik de Palestijnse olijfoliesoep, wat een vieze troep. Allebei die soepen heb ik door de gootsteen gespoeld. Bah. Zonde van een leuk initiatief.

De Volkskrant heeft bij een artikel “Wortel in de boventoon” een foto geplaatst en ik snap niet dat die is goedgekeurd. De trend bij koks is al geruime tijd om strepen en druppels en klodders (waar de bolle kant van een lepel ingeduwd is en daarna weggetrokken) en randjes op borden te deponeren en ik ben, geloof ik, de enige die dat vies vind. Het toppunt staat op de foto bij het “wortelartikel” .

Kom ik uit het park en heeft mijn hond onder de struiken iets verkeerds opgevreten, deponeert hij op de vloer in mijn hal dezelfde compositie in dezelfde kleur.

Vergeet ik nog bijna: op het balkon van mevr A. staat een keurig bordje met kaasblokjes voor de duiven. “Dat zijn mijn vrienden” zegt mevr. A. “Die hadden we graag in de oorlog gehad, maar die waren nergens meer te bekennen. Alleen die smerige meeuwen, maar die zijn niet te vreten, die smaken zo tranig”.