vrijdag 22 november 2013

Een dag uit het leven van



Beelden in Luik (die foto's had ik nog liggen)
Kijk eens ff hier (alle links hier in een nieuw venster)
Lees wat die dumbo Habets over Luik schrijft
En zie er de schoonheid van Luik


Maar goed.
Een dag uit het leven van


07.00 -

Krant, sesam-cracker kweeperenjam, alles in bed, heerlijk

Krant nog steeds, in bed nog steeds, Brabants rog met gerookte haring (citroensap, grofgemalen witte peper), heerlijk

Uit bed, computer, agenda, Paderborner zuurdesembrood, helft ervan met Maaslander, andere helft met Maaslander en hot salsa

Trein, Groningen, kipstick (foei!)

Der Witz, thee



13.30 -

Zitting Klachtencommissie. We komen soort van zegevierend buiten.

Turk. Een enorme groene kool gevacumeerd, als "zuurkool". Servisch.
Wit maanzaad (heel klein; is dat gepeld of zo?); heel erg kleine gedroogde pepertjes; wat onduidelijks, "edible gum" wat nog ter sprake komt later; West Indian Papaya Hot Pepper Sauce. Spannend.

Cor en Zuli, zie hier.
Ze hebben vanaf morgen hallaca, typisch voor de Kerst. Zie hier.

Nog een kop thee bij Der Witz, toe maar.

De Slegte, uhh, Polaris, Italy Dish by Dish. Fantastisch werkje, alle ingrediënten en gerechten per streek, en alles alfabetisch achterin. Fantastisch!



16.00 -

Bulgaarse winkel, tsjoebritsa (bergbonenkruid; voor in tomaten- en paprika-gerechten, en in stoofschotels) voor H en voor Loek.

Markt. Reblochon ("Dat betekent her-melking; middag-melk", hij kan het niet laten), wortel, witte uien, en noten.

Noten.
Kijk, ik wil best gezonde dingen eten, als ze maar lekker zijn. En nou blijkt dat 30 gram noten per dag (amandel, hazelnoot, walnoot) erg gezond is. Dus ik deed vanmorgen wat noten uit de bakkerij-afdeling door de yoghurt met fruit, en verdomd, Heerlijk!
Dus ik kocht (naast groene rozijnen, licht zuur, fantastisch om mee te koken, naast kerrie bv.) walnoten en amandelen en hazelnoten. De laatste twee met velletje.
En of ik die geroosterd wilde. Ja hoor (maar daarna dacht ik Had ik niet moeten doen; is geen puur natuur meer, toch?)
Maar goed, toen bleek ze dat alles nog moesten gaan roosteren en kreeg ik na 20 minuten wachten kokend hete zakken mee, recht uit de frituur, en "Die zakken moet u wel open houden hoor!".
Laatste keer dat ik daar kocht.

Daarna Huis de Beurs, PJ was er.
Daarna de Tunesiër maar die had niks interessants.
Daarna Toko Melati. Verse peteh-bonen die ik ga pekelen, en tempeh.
Daarna De Kale Jonker...


Hèhè, eindelijk normale kleren aan...