zaterdag 23 november 2013

Recepten en nieuwsbrieven



Eetsnob

* Knoflook verwerken hier (alle links hier in een nieuw venster).
Zie trouwens ook hier. O ja?

* Stinky fish hier.

* Oosterse linzensoep hier.

* Cantharellen, spek, Marsala hier.

* Ierse bloedworst hier. Ja, ontbijt. Mét white pudding en worstjes.

* Curry eend met papadum hier.


Test Kitchen

O ja daar was reuring over afgelopen week, over die smashed potatoes. Niet Mashed dus maar SMashed (SM mashed zeg maar!).
Zie hier. Ik zette het in de planning.

Ze hadden ook een salade van spruitjes, Cheddar, hazelnoot en appel. Laat maar.
En een tarte tatin maar dan als cake, en een vegetarische lasagne. En zalm uit de oven en langzaam gegaarde rollade. En gevulde kalkoen en gesauteerde sperziebonen. Gaap.

Kippensoep met chipotle (gerookte pepers; gebruik gerookt paprikapoeder) en tortilla's hier

Ouderwetse Pecan Pie hier.

Zoete aardappelen sonker zie hier.


Culinaire Nieuwsbrief

* Groente en fruit op brood hier. En diverse recepten zie onderaan hier.

* Vlees bakken hier maar dat is gezeur; bessen in de winter hier.

* Ongeïnspireerd ananas-gezeur hier en spek hier maar daar gaat uw mond niet van verbazing van open hangen.


24kitchen heb ik opgezegd net. Wat een gezeur...
"Hoe  kan je mosselen bewaren'" Nou, vertel het eens dan, maar dat doen ze niet, wel "Bekijk al onze mosselrecepten" aanbieden.
Opgelazerd.

Dille en Kamille idem.

Kookboek van het Jaar idem dito. Wat een gezeik en gezeur drie keer per week...


Etenstijd

* Eentje zie hier, valt best mee.

* Dit hier is al wat minder. Gezocht. Hoe krijgen we het vol. Zie hier.

* Lasagne van rode poon, aubergine, tomaat, spinazie en pesto, flikker op! Ottolenghi flikker nog harder op! En die Antoinette moet bij Mangiare! gaan werken, daar mislukt ook alles.En ingewikkeld doen met "bigoli". Schrijf gewoon bucatini. Zie hier.

* En het blijft gezeur, zie hier.


En over zeurpieten gesproken.

Foodlog zie hier.
En zie hier.


Weekend

Altijd goed

Een week fantastisch eten hier.

Nóg een week fantastisch eten hier.

En nóg een week fantastisch eten hier.

En nóg een hier.


Zestz

Gezeur over "relatie kok en kunst", of wat dachten jullie van dit gezeur hier. Kwaakkwaak hier.

En zie Une tradition en Un croissant, wat een enorm gelul, hier. En "C'est pour ce soir" hoef je niet te vertellen als je bij een goeie zaak bent. Dan vragen ze uit zichzelf voor wanneer het is.

Weer dat Kookboek van het Jaar natuurlijk (het wordt druk op de kookboekenmarkt dus er moet enorm in reten geblazen worden), maar één kookboek is echt goed, hoewel het wel uit-de-nalatenschap trekkerij is, zie hier.

En Taughetti, godsammekrake hier...

Like wow man hier.
Of zie hier!


Diversen

Kweeperenrecepten en gratis kweeperen hier. Als dat geen vegetariër is dan vreet ik een bezem.

Bonen online hier.

Landen online
Italië winkel hier, en Frankrijk hier.

Tivall door de bocht hier.

Vanilla Venture OOPS hier.

John West vis in blik hier.