dinsdag 31 juli 2012

Aziatisch koken, paprika met vis en paprika-saladeEerst maar even dit: gisteren en vandaag niet teveel aandacht aan dit blog, maar ja, cursus Dreamweaver CS6 moest af uiterlijk vandaag, huiswerk controleren vóór het eind van de maand, BTW aangifte, factureren (heerlijk is dat, dat wel) enzovoorts. Vanaf morgen is er weer volop tijd om te koken èn om te schrijven.


En wat hebben we gekookt in al die hectiek? Simpel. Rest uiensoep, rest bonen met vongole, dat soort spul. Niks dienaangaande te melden dus.

Recept.
Paprika-hapjes met vis
Snijd lichtgroene Turkse paprika's (biber dolmas) of niet te lange punt-paprika`s in de lengte in tweeën of drieën, afhankelijk van het formaat (die Turkse dan eventueel in drieën, niet die punt).
Vullingen
* fijngesneden icebergsla, aangemaakt met olie en azijn, met daarop garnalen
* fijngesneden icebergsla belegd met gemarineerde inktvis (search the blog)
* idem met gerookte zalm en verse dille
* idem met gerookte forel en mierikswortel-saus


Culi link. Die gaf ik al eens maar die schijnt verbeterd te zijn. Aziatische ingrediënten hier (alle links hier in een nieuw venster).

Nóg een recept. Toe maar. Of het niks kost.
Paprika-salade, warm
Snijd kleine groene Turkse paprika's in reepjes (de donkergroene; dolmas biber).
Zet ze, met flink stukjes knoflook en een scheut olijfolie, op laag vuur op, in een pannetje met deksel.
Schep regelmatig om.
Als de paprika zacht is wat zout erover malen en ook chili poeder erover (of liever cayenne + fijngewreven komijn en ook oregano).
Regelmatig omroeren en het vocht laten wegkoken (zonder deksel dus).
De paprika op een bord uitspreiden, de bakolie erover gieten en laten afkoelen.
Wat dragon-azijn erover sprenkelen.
Eten met stokbrood en (eventueel in olijfolie / citroensap / knof / ui / kruiden gemarineerde) feta.


Wat ik nog steeds vergat te melden.
Statistics. Een jaar geleden was het percentage regelmatige bezoekers hier 15%, en de rest was sporadisch. Nu verdomd is het percentage regelmatigen bijna 35! Kijk.
En gisteren, slappe vakantietijd of niet, had ik bijna 480 bezoekers. Kijk. Daar kan foodlog of nrckoken of hoe heet het en voorbeeld aan nemen, ondanks beider legioen van geaffilieerde kwakers...

En vertelde ik al eens over het (gratis!) 3D warenhuis? Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Je kan spul downloaden en het dan 3D (echt 3D, in tegenstelling tot in dat warehouse) bekijken met de SketchUp Viewer hier. Open zo'n 3D object daarin, en probeer elk knopje uit, linker muisknop ingedrukt en je muis bewegend.

SketchUp zelf, de simpele versie, is freeware. Zie het hier. En download het hier. Je kan er gebouwen mee maken en die op Google Earth zetten.


Roald Dahl natuurlijk, dat vergat ik nog. Griezelkookboek 2.

Wat cultuur nu, eindelijk (o jee...)
Petra Noordkamp hier.
Wiels hier.
De andere Sweelinck hier.
Jef Koons, ik hou er niet van, maar wie weet sommigen van jullie wel, alhoewel ik hoop van niet, in Frankfurt hier. En Basel hier.
Dat was nog een hele toer want het is een dubbeltentoonstelling en je vond steeds enkel Basel + Frankfurt samen. Google op jef + koons + frankfurt + -basel (geen Basel) enzovoorts.


Zo kan ie wel weer, en ik hoop morgen tijd te hebben voor de vier (4) mails van L...