Maar eerst die mesheften /
scheermessen van gisteren.
Precies als mosselen klaargemaakt. Geen gelul.
Olijfolie, ui, knof (flink!), soepgroenten, peterselie
(flink!)...
Witte wijn, laurier, gebroken witte peperbolletjes...
Volledig afkoelen.
Scheermessen erin, aan de kook, roeren. Net mooi open =
klaar.
Griezelig lekker.
Niet te lang doorkoken als open! Dan ben je de fraaie beet
kwijt. Snel eten met mooi stokbrood uit de oven!
Links
Bonte Bentheimers hier (alle links hier in een nieuw
venster). Net als dat Japanse rundvlees: geen vet vlees maar mooi vet-doorregen
vlees.
Sengersbroek hier. Leuk idee, maar wel een beetje
grauw uitgevoerd.
De Wederkerigheid hier.
De Goede Vissers hier.
En o ja, daar ging het in NRC over, Iens
hier. Dit is natuurlijk ongelofelijke
flauwekul. Kijk je bv. op Huis de Beurs, vier (4) reacties, en op basis daarvan
wordt een classificatie gemaakt. Waar slaat dat nou op, om van statistiek nog
maar helemaal te zwijgen. Het Oude Raadhuis Zuidhorn: classificatie op basis van
TWEE...
En kijk naar de Beurs. Nummer 1: prima wijn, flinke glazen
(oid). Nummer 2: zielig kleine glaasjes (oid).
Dit is DUS gelul, commercie en
shit.
Trouwens hoe haal je het in je botte kop om NEDERLANDERS
restaurants te laten beoordelen... Gristus, can one get stupid!
Abrikozen nu.
Ik las in NRC over rijst zus en zo prepareren en er dan
gehalveerde abrikozen mee vullen. Hoezo, gehalveerde abrikozen
"vullen"? Dak rijst erop OK, maar dat is niet
"vullen".
(En daarna moesten ze in de oven; ik denk dat je wel
lekkerder kan koken met abrikozen. Lamstong, kerrie, abrikozen, rijst...)
Maar goed, abrikozen.
Ik wist 100% zeker dat in De Dikke een gebakken (of zo)
abrikozen recept staat. Stond. Nee dus. Althans niet onder het lemma
Abrikoos.
Maar waar was dat dan, dat ik dat mooie recept las? Graag
snel antwoord harsens, want ik kom om in de abrikozen. ("Abrikozen eet ik
me blind aan", uitgebreid door Karel van het Reve, "Linzensoep",
besproken stijlfout die je ook bij Couperus vindt. "Die Annie moet niet veel
aan zijn.)
Laat maar.
Even het Vreemdelingenlegioen, geen idee
waarom (een film of zo? O nee, wacht, die ontzagwekkende eikel Joran zat er
zogenaamd in).
Dat vroeg ik me in ene af, zuiver theoretisch hoor: hoe meld
je je aan?
(Een achteroom van mij was er kapitein; Maarten Haffmans.
Maar ja, die is dood of zo...)
Zie hier.
En zie hier.
Aldi.
Bah wat vies!
Maar goed, we bespraken hier enkele keren de Trashumancia, zie hier.
Dat gaat over bepaalde paden, hoe heten die ook weer, las cañadas?, o ja, las cañadas reales, waarop je met je schapen voorrang hebt.
En wat vind ik in ene? In Italië heb je dat ook. Tratturi hier.
En die Trashumancia is in het Italiaans Transumanza. Zie hieronder. Ook met geiten natuurlijk, maar ook koeien...
Na Komrij Kopland...
Zie hier.
Laat maar...
Dat gaat over bepaalde paden, hoe heten die ook weer, las cañadas?, o ja, las cañadas reales, waarop je met je schapen voorrang hebt.
En wat vind ik in ene? In Italië heb je dat ook. Tratturi hier.
En die Trashumancia is in het Italiaans Transumanza. Zie hieronder. Ook met geiten natuurlijk, maar ook koeien...
Na Komrij Kopland...
Zie hier.
Laat maar...