dinsdag 3 juli 2018

Het zoete kastje



Vandaag foto's van inkopen



Ik heb een zoet kastje, een zout kastje, en een heet kastje


Van de inhoud van het zoete kastje besprak ik al de honing
Zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)

Daar is ondertussen die honing hierboven bijgekomen
Heel erg fijne subtiele smaak

En met die honing staat nu bij de te koken zaken met honing, naast gekookte ham grillen en serveren met tijmhoningsaus, dus ook kip met acaciahoning
Zie hier



Mustard greens


Maar goed

Vandaag ga ik in het zoete kastje langs de suikersoorten


Kristalsuiker

Altijd gewone en ook fijne = beter of sneller oplosbare; onontbeerlijk in de patisserie

Daarnaast een flinke pot kristalsuiker met daarin flink wat in de lengte doorgesneden vanillepeulen


Basterdsuiker

Witte, gele, bruine

Hebben hun eigen toepassingen elk

Basterdsuiker = suiker + melasse

België en zuidelijker: Muskovado
Maar pas op
Nederlandse basterdsuiker is bietsuiker en bietmolasse
Belse is bietsuiker en rietsuikermelasse
Franse is rietsuiker en rietsuikermelasse
Maar pas op! Voor het Franse publiek is Muskovado gewoon rietsuiker



San Daniele


Over rietsuiker gesproken

Ik heb gewone, en ik heb Chinese

Die Chinese smaakt totaal anders, en wordt geleverd in een soort reepvormige blokken


Palmsuiker

Ook mooi spul

Ik heb kokos en ik heb dadel

En natuurlijk ook Gula djawa, Javaanse suiker, cq Gula merah, rode suiker

Maar pas op!
De gewone is van de Waaierpalm
De fraaie fijne is van de Aren



Telor asin
Gezouten eendeeieren
Voor in de congee / boeboer (rijstpap)


Speciale suikers nog tot slot

Esdoornsuiker
Ik liet het iemand proeven, ik zei Dat is lekker voor op een koekje, zei die Dat ís een koekje!

Kandij
Ik heb gewone en ik heb Iraanse saffraankandij, huwlijksgeschenkkandij

En dan heb ik nog poedersuiker

En dan heb ik nog fructose



XO Sauce
Peperduur en ik moet er nog mee experimenteren


En de stropen behandel ik hier

18 soorten...