maandag 2 juli 2018

Broccoli



En plaatjes van konfijten
Hier gember (gebruik enkel de scheuten op de wortels)


Kaart van Chinees restaurant in Benidorm:

Bolocoli



Broccoli-pie met rookkaas


Bekleed een ingevette pievorm met lapjes bladerdeeg en bestrooi die met paneermeel

Maak een mengsel van losgeklopte eieren, wat bier en wat room en geraspte rookkaas

Kruid met p/z, en voeg eventueel paprikapoeder toe of kerrie of chili-kruiden (knof, cayennepeper, oregano en komijn)
Werk er ook goudbruin gebakken sjalot door

Leg halve broccoli-roosjes in de pievorm en giet er het kaasmengsel over

Bestrooi met amandelsnippers en bak in ongeveer een half uur gaar bij 180 graden



Peer


Broccoli met camembert


Half groentenbouillon, half appelsap aan de kook
Broccoli-roosjes blancheren, afgieten, koudspoelen

Olijfolie, rode ui, knof...
Iets trappist (Chimay rood etiket!), inkoken met wat versgemalen zwarte peper

Bakbanaan heet bakbanaan, dus kan je die, zo zei H. niet zonder ironie, prima bakken.
Ik bedoel: ipv frituren
Neem dan wel vrij rijpe bakbanaan

Vet een ovenschotel met olijfolie in, broccoli erin, gebroken amandelen erover of (in dat geval geroosterde) pijnboompitten, plakken camembert en dat uienspul

In de oven

Er is, bij het serveren, nog ietsje + hot nodig
Ik zou zeggen (en gebruikte ook nog; serveerde ernaast) van die sweet chili sauce met daardoorheen ietsje sambal en ietsje citroensap
De beste soort trouwens is Lingham's


(Op 18 februari van dit jaar publiceerde ik hier een recept voor broccoli-stamppot met Camembert)



Sharon fruit


Broccoli met vinaigrette


Kook broccoli-roosjes niet te gaar in kippenbouillon

Maak een vinaigrette van olijfolie, citroensap, witte peper en zout, en serveer die bij de lauwe broccoli



Sinaasappel


Broccoli met appelsap


Kook broccoli-roosjes in half water half appelsap, met z/p

Rooster amandelschaafsel goudbruin in een droge pan

Serveer met de broccoli




Stoofpeer