En plaatjes van konfijten
Hier gember (gebruik enkel de scheuten op de wortels)
Kaart van Chinees restaurant in Benidorm:
Bolocoli
Broccoli-pie met rookkaas
Bekleed een ingevette pievorm met lapjes bladerdeeg en bestrooi die met paneermeel
Maak een mengsel van losgeklopte eieren, wat bier en wat room en geraspte rookkaas
Kruid met p/z, en voeg eventueel paprikapoeder toe of kerrie of chili-kruiden (knof, cayennepeper, oregano en komijn)
Werk er ook goudbruin gebakken sjalot door
Leg halve broccoli-roosjes in de pievorm en giet er het kaasmengsel over
Bestrooi met amandelsnippers en bak in ongeveer een half uur gaar bij 180 graden
Peer
Broccoli met camembert
Half groentenbouillon, half appelsap aan de kook
Broccoli-roosjes blancheren, afgieten, koudspoelen
Olijfolie, rode ui, knof...
Iets trappist (Chimay rood etiket!), inkoken met wat versgemalen zwarte peper
Bakbanaan heet bakbanaan, dus kan je die, zo zei H. niet zonder ironie, prima bakken.
Ik bedoel: ipv frituren
Neem dan wel vrij rijpe bakbanaan
Vet een ovenschotel met olijfolie in, broccoli erin, gebroken amandelen erover of (in dat geval geroosterde) pijnboompitten, plakken camembert en dat uienspul
In de oven
Er is, bij het serveren, nog ietsje + hot nodig
Ik zou zeggen (en gebruikte ook nog; serveerde ernaast) van die sweet chili sauce met daardoorheen ietsje sambal en ietsje citroensap
De beste soort trouwens is Lingham's
(Op 18 februari van dit jaar publiceerde ik hier een recept voor broccoli-stamppot met Camembert)
Sharon fruit
Broccoli met vinaigrette
Kook broccoli-roosjes niet te gaar in kippenbouillon
Maak een vinaigrette van olijfolie, citroensap, witte peper en zout, en serveer die bij de lauwe broccoli
Sinaasappel
Broccoli met appelsap
Kook broccoli-roosjes in half water half appelsap, met z/p
Rooster amandelschaafsel goudbruin in een droge pan
Serveer met de broccoli
Stoofpeer