Huzarensalade
De salades van vandaag postte ik eerder, maar dat is vier jaar of meer geleden, en ik paste eea aan
Ananas-radijssalade
Snij koude Roma sla grof en leg op koude borden
Daarop stukjes verse ananas, halve radijzen en geroosterde pijnboompitten
Maak een yoghurt-dressing met wat citroensap erdoor en redelijk wat selderijzout
Yoghurt-dressing
Drie delen mayo, iets meer dan een deel halfvolle yoghurt
Daar komt bij Tabasco, Worcestershire, medium sherry, citroensap, selderij-zout, gemberpoeder, versgemalen korianderzaad en wat gekneusde komijn
Gekoeld houden en regelmatig roeren
Op z/p afproeven, en aanzouten met mushroom soy of dark soy
Salade russe
Taugé-salade
Blancheer taugé en spoel direct goed koud
Laat goed uitlekken
Werk er grof gesneden gekookt ei doorheen, breng op smaak met p/z, en serveer met een mosterd-vinaigrette
Salade Olivier
Een zware klassieker!
Salade maïs mozzarella
Goed uitgelekte maïs (Bonduelle) mengen met gehakte bosui en blokjes buffel-mozzarella
Serveer met ietsje fleur de sel erover en redelijk wat Schabziger (Zwitserse groene kaas, vers geraspt)
Dressing: yoghurt dressing (zie hierboven)
Ook een soort Russische salade
Salade met blauwe kaas
Galicië
Week rozijnen in Malaga
Snijd witlofstronken door de lengte, dan in vieren, kontje eruit en in schijfjes snijden
Een mengsel van Cabrales (of een andere blauwe kaas) en room maken; met een vork de kaas door de room prakken
Serveren op de witlof, met walnoten en de uitgelekte rozijnen eromheen