vrijdag 27 juli 2018

De Volkskrant blijft culinair scoren



Calzone napoletano


Ze hebben er iets nieuws bij!

Vlogger Conneke de Zeeuw!


Ooit zo'n achterbakse glunderkop gezien?

Ja, toen ik chef was op de Artemis
Het hoofd van de bediening daar
Een minstens even stiekeme vuile pot

Zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)

Gristus wat een culinaire kut...

Zit er rijst in nasiballen: "rijst aan de binnenkant"

"Wie stopt er nu rijst in een korst?"
Nooit van arancini gehoord, maar wel met dat vieze glundersmoel voor de camera, dat stiekeme smoelwerk, en die mislukte Mondriaanjas...

"Schilmachine"
Schrapmachine ja




Maar goed
Dat verhaal van die Conneke dat stond ook in de krant
Geredigeerd door Nel Westerkwaken

Zogenaamde lui uit Tahiti die de ballen weten hoe het spul daar werkelijk heet

"Du riz ak pwa"
Diri kolé ak pwa, ja
Je hebt Diri kolé ak pwa rouj (zie hier), en Diri kolé ak pwa sèk (zie hier)

"De pain patat"
De pain patate, ja

"Sodium bicarbonaat"
Baksoda, ja

En Haiti is niet "de Creoolse keuken"
Het is verwant, meer niet



Portobelle à l'escargot


Een artikel over Giorgio Locatelli

Op de bekende Volkskranttoon: Saus verf toeters en bellen
En geschreven door een slecht Nederlands schrijvende allochtoon, Nada Pezzerolli

"Grazie chef!"
Hijgen en blazen, dat kunnen ze bij die krant
Verstand van zaken hebben ho maar

"Een van de bekendste chefkoks ter wereld"
Pfffffffff! Pffffffffff!

"Hij kookt nog even een uitgebreide perslunch voor ruim vijftig culinaire journalisten, bloggers en boekverkopers"
Pfffffffff! Pffffffffff!

"Hij kookt alleen voor mensen van wij hij houdt"
Lees: die fors betalen

Foto: een ongelofelijk vieze man ook nog
Nog viezer dan die Broekbaard van NRC en dat wil wat zeggen!



Rode bieten stomen


"Vis op menu vaak niet duurzaam"

Alsof er in een normaal restaurant bijstaat of het duurzaam is...
"Op de menukaarten staat namelijk niets over de soort, de kweek- en vangstmethoden"
Nee, gelukkig niet!

"500 Nederlandse restaurants met meer dan 12 soorten vis op de kaart"
Flikker op met je warpraat!

"De 500 restaurants waren goed voor 6.300 visgerechten"
Lazer op met je kwaakshit!

Foto tonijn
Is geen tonijn
Foto botervis
Is geen botervis
Foto bonito
Is geen bonito
Foto zwaardvis
Is zwaardvis, maar niet de zwaardvis die geserveerd wordt, dat is iets totaal anders

Het Nederlandse publiek is de culinaire domheid zelve, en de Volkskrant is Koning Eenoog



Gestoomde biet opbakken