Vandaag foto's van inkopen
Ik heb een zoet kastje, een zout kastje, en een heet kastje
Van de inhoud van het zoete kastje besprak ik al de honing
Zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Daar is ondertussen die honing hierboven bijgekomen
Heel erg fijne subtiele smaak
En met die honing staat nu bij de te koken zaken met honing, naast gekookte ham grillen en serveren met tijmhoningsaus, dus ook kip met acaciahoning
Zie hier
Mustard greens
Maar goed
Vandaag ga ik in het zoete kastje langs de suikersoorten
Kristalsuiker
Altijd gewone en ook fijne = beter of sneller oplosbare; onontbeerlijk in de patisserie
Daarnaast een flinke pot kristalsuiker met daarin flink wat in de lengte doorgesneden vanillepeulen
Basterdsuiker
Witte, gele, bruine
Hebben hun eigen toepassingen elk
Basterdsuiker = suiker + melasse
België en zuidelijker: Muskovado
Maar pas op
Nederlandse basterdsuiker is bietsuiker en bietmolasse
Belse is bietsuiker en rietsuikermelasse
Franse is rietsuiker en rietsuikermelasse
Maar pas op! Voor het Franse publiek is Muskovado gewoon rietsuiker
San Daniele
Over rietsuiker gesproken
Ik heb gewone, en ik heb Chinese
Die Chinese smaakt totaal anders, en wordt geleverd in een soort reepvormige blokken
Palmsuiker
Ook mooi spul
Ik heb kokos en ik heb dadel
En natuurlijk ook Gula djawa, Javaanse suiker, cq Gula merah, rode suiker
Maar pas op!
De gewone is van de Waaierpalm
De fraaie fijne is van de Aren
Telor asin
Gezouten eendeeieren
Voor in de congee / boeboer (rijstpap)
Speciale suikers nog tot slot
Esdoornsuiker
Ik liet het iemand proeven, ik zei Dat is lekker voor op een koekje, zei die Dat ís een koekje!
Kandij
Ik heb gewone en ik heb Iraanse saffraankandij, huwlijksgeschenkkandij
En dan heb ik nog poedersuiker
En dan heb ik nog fructose
XO Sauce
Peperduur en ik moet er nog mee experimenteren
En de stropen behandel ik hier
18 soorten...