Vandaag weer inkopen
Barattieri
Kruising meloen komkommer
Je eet het in blokjes bij vleesgerechten
De blokjes liggen in ijswater
V-Test
En als dat over culi gaat, dan wordt dat geschreven door die mislukte Chinees van de Volkskeuken, die zich beroept op Chinees-Indische achtergrond, en over die keuken met grote regelmaat in de Volkskeuken de meest ongelofelijke onzin uitkraamt, nergens op slaand gelul
Vandaag Paf-Uum Hup dus
Deze kwam als beste Atjar uit mijn (wel serieuze) test
IJsmachines
Kitchenaid IJsmaket € 80,-
Nou staat in het artikel ergens wel dat dat nog niet alles is, maar in het grote schema staat het niet: dat daar een machine van € 450,- nog wel ff bijkomt
"De gemiddelde tijd [van het ijsdraaien in zo'n bak die eerst in de vriezer moet] ligt rond de 35-40 graden"
Kan het dommer
Als ik mijn vriezer op 20° zet dan duurt het drie kwartier, en op 40° een kwartier
En voor de ene soort ijs kies je de ene tijd/temp, voor een andere soort de andere
Als je kan koken althans
Om een lang verhaal kort te maken
Mijn ijsmachine kostte € 10,- op Marktplaats, en ik maak er al jaren het meest fantastische ijs (in alle soorten en maten) mee
Maar ja, ik kan wél koken...
Niks speciaals
Gewoon Groninger worst
Paddestoelenbouillon [blokjes]
Die tests van die nepchinees zijn echt altijd zwaar gelul
Zo ook deze weer
"paddestoelenspecialist Peter Oei en kookschrijver Alexander Bakker"
Als je dat leest, over twee volkomen onbekende grootheden, dan weet je het al
"met 30% zout smaakt zout genoeg. Daar valt dus nog veel winst uit te halen, vindt oei"
Daar heb je ze weer
Dit en dat en zus en zo, maar over de smaak geen woord
En dan die domheid van "het Voedingscentrum adviseert per dag" zoveel gram "dus een kopje van deze bouillon"...
Het gaat om het gemiddelde, niet om een enkel kopje op een enkele dag
"zelf bouillon trekken van gemengde verse paddestoelen"
Niet weten dat je paddestoelenbouillon nooit van verse paddestoelen trekt, maar altijd van gedroogde, welke soort het ook betreft...
En dan bij AH gaan kopen, zonder het benul te hebben eens bij de Russische en de Poolse en Roemeense en Bulgaarse winkel te gaan kijken...
Hij was er weer
Binnenkort een artikel over al mijn kookwijnen
Dit is Chinese witte van druiven
Sojasaus
"Volkskeukenauteur Onno Kleyn [oftewel het grootste culinaire onbenul van Nederland] en sinoloog Alice de Jong", een sinoloog om Thaise en Vietnamese en Indonesische producten te beoordelen...
"Afhankelijk van de duur van de fermentatie krijg je lichte of donkere sojasaus"
Bedoeld wordt Light soy of Dark soy
Volkomen voorbijgaand aan het feit dat Dark soy vol toevoegingen zit, en dat Light soy bedoeld is voor in de keuken, en Dark soy voor op tafel
"Mee Chun roept associatie op met stookolie"
Hoe weten ze dat? Drinken die dan stookolie?
"Dat kan ook de vraag verklaren of die saus wel gezond is"
What you been smokin' man?
"'Het probleem is dat we eigenlijk niet weten waarnaar we zoeken' vat Onno Kleyn samen"
Het probleem is dat Otto Kleynepik een culinaire apelul is, dat is het werkelijke probleem
Ook hierop kom ik terug
Gaan we vergelijken met Zaanse en met Heinz
Het verhaal van die Pief-paf Poef over die Vivera "biefstuck" behandel ik binnenkort, aflevering Producten
Speculaaskruiden
Ottolengi, Heel Holland Bakt...
Nou dan weet je het al wel
Een enkel ding is uiterst belangrijk, als je met speculaaskruiden werkt
En dat weet die Tsjoek-tsjak Tsjoem dus natuurlijk niet
Zorg dat je een behoorlijke hoeveelheid van je favorieten mengsel in een goed gesloten donkere pot klaar hebt staan, en werk daar nooit kruidnagel doorheen
Werk altijd en alleen met op het laatste moment toegevoegde versgemalen kruidnagel
Je kan koken of je kan het niet
Of, ja, dat kan ook, dat je net als die Vroem-vroep Floep en net als die Otto Kleyneaap een dubbel kunstgebit hebt
Door de een deel van de experts wordt het recept van die joodse Palestijnenwipper op de eerste plaats gezet, door het andere deel op de laatste
Nou, dan weet je wel met wat voor soort onderzoek je te maken hebt
Mustard greens
Ik heb ook nog een kleine snipper waar enkel wat op staat over sojaolie
"staat gewoon in het schap van de supermarkt"
O ja? Moet je me eens aanwijzen dan...
"bakproduct deels met sojaolie gemaakt" zal je bedoelen