donderdag 19 juli 2018

De Volkskrant weer eens



Vandaag Flammekueche maken
Deeg plus Crème fraiche zeggen ze
Nee, met Schmand, althans ik gebruikte Smetana uit de Russische winkel


Tsja, de Volkskrant...

Zo erg als Joop Visser (alle links hier openen in een nieuw venster) zingt is het niet, maar culinair, dat is wat anders, dat is nog veel erger

Smak van Dinter en Otto Kleynejan, de twee grootste idioten in de Nederlandse culinaire journalistieke wereld hijgen er om het hardst
Vooral Smak, nou die geen restaurants meer bezoekt voor die krant
Die mag nou om de dag twee tot vier pagina's volrochelen.
Nou ja, het is natuurlijk wel komkommertijd



Smak interviewde vandaag Joris Brijdendijk, van dat restaurant Rijks


Een restaurant waar je enkel (en dan heb ik het over lui met verstand) negatieve dingen over hoort, en met een enorme flauwekulkaart

En die Brijdendijk die suggereert dat je kokkels kunt vervangen door venusschelpen, het culinaire veenlijk...

Kokkels eet je rauw, venusschelpen in saus of zo (Spaghetti alle vongole, Almejas a la marinera...); je wilt namelijk het vocht dat ze loslaten als ingrediënt van je saus hebben
Zoek op berberechos (kokkels in het Spaans) en ga naar afbeeldingen; doe hetzelfde met almejas (venusschelpen) en je ziet het

Italiaanse dingen maken met kokkels... Je hebt helemaal geen kokkels in de Middellandse Zee...

"En zo kan het gebeuren dat Nederlandse restaurants liever Italiaanse vongole serveren dan Hollandse kokkels"
Ja, Nederlandse restaurants wel ja...

(En dan weer dat ordinaire marktwoord "Hollandse" voor Nederlandse producten...)



Mijn Flammekueche uien laat ik lang zachtjes in boter stoven...
Later met knof, peper en witte wijn...



En dan dat gekwaak alsmaar, van die Smak, over biodiversiteit


"Maak consumenten mede eigenaar van de boerderij waarvan ze hun voedsel betrekken"
Ze staan in de rij, Smak!

Wat een kip zonder kopgekwaak...
Alsof "de boerderij waarvan ze hun eten betrekken" (ze gaan gewoon naar de Lidl hoor) diverse soorten groenten heeft, aardappelen, pasta, bonen, vlees en gevogelte, toetjes, zuivel...

"Waarom zouden we geen eikels eten, vraagt een groep Twentenaren zich af"
Over eikels gesproken...

"Boeren kunnen sterren verdienen met zaken die goed zijn voor het milieu"
Lazer op, kwaakharses...

Er treed ook ene Berno Strootman op, ik verzin die naam niet...
Ik bedoel, dan weet je toch genoeg?!



Spekjes eerst ff kort aangebakken



En dan heb ik nog een artikel van Otto Kleynepik, ook twee pagina's vol


"chasiu"
Char siu, ja

Dat het waarschijnlijk niet zo is dat tomatensaus mooier van smaak wordt na wat langer sudderen
Nooit van ontzuren gehoord of van inkoken
Maar wel dikke boeken schrijven met om de pagina een forse fout

Dat vlees dichtschroeien onzin is
Te stom om te kunnen kijken, laat staan te denken

Niet in vlees prikken tijdens het bereiden is nonsens
Te stom om het sap te zien weglopen

Dat op het bot braden geen zin heeft
Nooit van warmtegeleiding gehoord

Paginagrote foto van de kop van die apelul
Kotsmisselijk wor je dervan...
Zie hier
Volgens mij is hij een mislukte kloon van die Smak
Zie die sierkurkenkop hier




O ja!


NPO nieuwslezers

"hoge kaliteit"

"ondanks de euferie in het land"

"zoemende lenzen van de camera's"

"het graan zorgum" [sorgum]

"katorze zwieljet"

" fajsement"