En geen rijst of pasta of bonen...
Libanees brood
Met tofu, paprika en satesaus
Satesaus komt hieronder nog eens terug, maar dat is dan een fikse portie dikke saus, en alsdus geclassificeerd als koolhydraat, als "geen patatten"
Paprika (vrij klein gesneden), ui en knof sauteren en uit de pan
Tofublokjes frituren
Bedenk dat ze niet echt bruin worden
Hoe langer je frituurt hoe kleiner ze worden, maar niet bruiner
Libanees brood bakken in de roti pan
(Binnenkort ga ik eindelijk eens zo'n opgerold Libanees brood maken, met falafel erin en humus en sla en tomaat en komkommer en radijs en yoghurt en munt en peterselie en zaätar en raz hanout en, o ja, knof!)
Saus warmen in de magnetron met de paprika erdoor
Flammekueche
Zo schrijf je dat op z'n Elzassisch
Met ui dus en spekjes dus en crème fraiche dus
Rookspekjes (vrij klein gesneden) uitbakken in wat spekvet en uit de pan
In dat spekvet ui (ik gebruikte zoete) fijngesneden lang en langzaam op laag vuur en onder een deksel garen
Witte wijn, knof, peper, en op wat hoger vuur en zonder deksel langzaam inkoken
Een lap Flammkuchendeeg met het bakpapier uitrollen op een rooster
Crème fraiche (maar beter Schmand, Smetana), uienspul, spekjes...
Oven
Petjel
(Dat is die aangekondigde pindasaus)
(Javaanse pindasaus met kentjoer; ietsje anders dan het Surinaamse gerecht petjel)
Met Vivera Biefstuck en paprika
Die met gejubel aangekondigde Biefstuck, die is totaal niet te vreten
Ik kom daarop terug als ik weer producten behandel
Pindaolie, paprika, uit de pan
Ui en knof in de pan
Geen rawit want ik kocht hete petjel
Petjel erin met santen en melk...
Als de saus goed is, de paprika erdoor
Die Biefstuck bakken
Pasteitjes (bladerdeeg)
Met kip-shiitake ragoût
We maken dus een blanquette
Boter, bak kip (dijen), uit de pan, koelen, ontbenen, eventueel nabakken, koelen, goed klein snijden
Boter, shiitake (geen stelen, en de hoeden grof gesneden)...
Uit de pan, koelen, en de hoeden klein snijden
Boter, sjalot, knof...
Bloem...
Kippenbouillon, witte wijn, laurier, tijm, witte peper, Worcestershire...
Kip erbij...
Shiitake erbij...
Pasteitjes voorbakken
Vullen
Afbakken
Een lekker stokbroodje
Echt vloergebakken
Met uiensoep met dashi, en met Emmentaler
Ja, dat las ik ergens
Uiensoep niet met witte wijn maken maar met dashi, Japanse bouillon van gedroogde tonijn en komboe
Betere toko
Zoete ui zoals bij die Flammekueche hierboven, maar dan met dashi dus ipv witte wijn
En als die dashi erbij gaat, dan ook de knof en de peper
Schijfjes stokbrood roosteren
Beleggen met versgeraspte Emmentaler en in de oven