vrijdag 6 juli 2018

Koken met bier



De foto's hebben niks met dat bierkoken te maken

Hier Calzone napoletano


Anijskoeken

Tortas de anís


Spanje


Maak deeg van 125 gram bloem, 50 cc olijfolie en idem bier, een eetlepel versgebroken anijszaad en zout

Maak er acht balletjes van en rol die goed plat

Bestrooi met sesam- en anijszaad en met fijne kristalsuiker
Rol deze toevoegingen er met de deegroller enigszins in

Bak de koeken acht minuten op 200 graden
Karameliseer de suiker eventueel onder de salamander of de gril



Luikse pasta met gekookte ham en jenever


Appel-beignets


Maak beslag: 150 bloem, benodigde hoeveelheid bakpoeder, wat zout, twee eieren, 125 melk en 125 bier

Haal appelschijven (zonder klokhuis) door het beslag en frituur



Kippenpoten stoven met kerrie kokos


Asperge-beignets


Maak bierbeslag met wat koenjit

Haal hier stukken witte of groene asperge door en frituur goudbruin

Laat uitlekken op keukenpapier.

Het kan ook gefrituurd worden op sateh-pennen gestoken en daarna door beslag gehaald.


Japanse dipsaus

Maak sojasaus aan met mirin en wasabe



Mais tortilla


Broodpudding met bier


Week oud witbrood zonder korst in een flinke hoeveelheid melk en bier

Roer na een uur alles tot een vrij gladde massa

Roer eieren met suiker smeuïg, meng met het broodmengsel en roer er stukjes (eventueel gedroogd) fruit door

Bestrooi met kaneel en bak drie kwartier op 180 graden



Panir bakken


Kaasfondue als borrelhapje



Maak een fondue van belegen kaas (niet tè belegen) waar doorheen geplet mosterdzaad (ook wat donker mosterdzaad), geplette karwij (kummel) en knof

Gebruik geen alcohol door de maizena maar gebruik wel bier ipv. wijn
Geen pils maar ook geen donker bier; ik gebruikte Leffe Blonde

Werk flink heel klein gesneden goed geblancheerde prei door de fondue, juist voor het opdienen

Dip blokjes bruin brood in de kaas, halve radijzen en plakjes champignons



Tomaten gratineren met kaas, ui, knof en peterselie



Wordt vervolgd!

Zie overmorgen!