De foto's hebben niks met dat bierkoken te maken
Hier Calzone napoletano
Anijskoeken
Tortas de anís
Spanje
Maak deeg van 125 gram bloem, 50 cc olijfolie en idem bier, een eetlepel versgebroken anijszaad en zout
Maak er acht balletjes van en rol die goed plat
Bestrooi met sesam- en anijszaad en met fijne kristalsuiker
Rol deze toevoegingen er met de deegroller enigszins in
Bak de koeken acht minuten op 200 graden
Karameliseer de suiker eventueel onder de salamander of de gril
Luikse pasta met gekookte ham en jenever
Appel-beignets
Maak beslag: 150 bloem, benodigde hoeveelheid bakpoeder, wat zout, twee eieren, 125 melk en 125 bier
Haal appelschijven (zonder klokhuis) door het beslag en frituur
Kippenpoten stoven met kerrie kokos
Asperge-beignets
Maak bierbeslag met wat koenjit
Haal hier stukken witte of groene asperge door en frituur goudbruin
Laat uitlekken op keukenpapier.
Het kan ook gefrituurd worden op sateh-pennen gestoken en daarna door beslag gehaald.
Japanse dipsaus
Maak sojasaus aan met mirin en wasabe
Mais tortilla
Broodpudding met bier
Week oud witbrood zonder korst in een flinke hoeveelheid melk en bier
Roer na een uur alles tot een vrij gladde massa
Roer eieren met suiker smeuïg, meng met het broodmengsel en roer er stukjes (eventueel gedroogd) fruit door
Bestrooi met kaneel en bak drie kwartier op 180 graden
Panir bakken
Kaasfondue als borrelhapje
Maak een fondue van belegen kaas (niet tè belegen) waar doorheen geplet mosterdzaad (ook wat donker mosterdzaad), geplette karwij (kummel) en knof
Gebruik geen alcohol door de maizena maar gebruik wel bier ipv. wijn
Geen pils maar ook geen donker bier; ik gebruikte Leffe Blonde
Werk flink heel klein gesneden goed geblancheerde prei door de fondue, juist voor het opdienen
Dip blokjes bruin brood in de kaas, halve radijzen en plakjes champignons
Tomaten gratineren met kaas, ui, knof en peterselie
Wordt vervolgd!
Zie overmorgen!