zaterdag 14 juli 2018

Gekookt




Kippenvleugels, gemarineerd met Tian mian jiang

Zie dat spul hier (alle links hier openen in een nieuw venster)

Ik maakte dat eerder, maar op basis daarvan hier de geoptimaliseerde derde versie


Kwantung mijiu (rijstwijn van kleefrijst), Tian mian jiang, Light soy, Szechuan pepers olie (van Szechuan pepers dus, niet van Szechuan peper), groene Louisiana hot sauce, geraspte ui, geperste knof, iets Vijf kruidenpoeder
Proef en breng op smaak met limoen
Lang marineren en zeer regelmatig draaien
20 minuten in de oven op een rooster op bakpapier, regelmatig met de marinade bekwastend




Ik heb wat notities waar ik geen foto bij heb, en foto's zonder notities


Dashi met vers gekookt lotuszaad

Gekookt in kippenbouillon met wat Light soy

Ik vond dat tegenvallen

Las dat er veel zoete dingen mee gemaakt worden, en dat kan ik me beter voorstellen




Drie keer charcuterie gegeten deze maand

Franse worst met hazelnoot, en San Daniele




Salame abruzzese, en rilettes van gans




Franse worst met walnoot, en Sülze




Tortelloni al prosciutto met tomatensaus

Die dingen kwamen van Aldi en die zijn meestal prima, maar dit was niet veel

Beetje Hoezo, met ham?




Atjar Biet

Uit Beb Vuyk

Erg lekker

Stoom, pel, blokjes
Flink witte wijnazijn opkoken met gemberwortel, kruidnagel, witte peperbolletjes, daoen salam, zout, goela djawa
Proef
Biet in potten en kruidenazijn erover
Enkele dagen wachten




Vol au vents

Aka Bouchées à la reine

Met kipragoût met shiitake

Nou ja, dat hoef ik niet uit te leggen, hoe je dat maakt

Gebruik wel madera




Roomijs met chocoladesaus

Chocolade-rum-muntsaus

Veel te veel chocolade-rum-muntsaus

Munt hakken, in rum sudderen, zeven

Chocoladesaus maken met couverture, melk, die rum en nog wat verse rum




Frambozenijs

Oftewel: hoe maak ik fantastisch vruchten-roomijs van goedkoop fruit uit een pot

Fruit afgieten en "zware siroop" opvangen

500 gram fruit, 200 cc room en idem potvocht

Het fruit proeven, het spul mengen en proeven
Bedenk of er suiker bij moet (gebruik dan witte basterdsuiker)
Bedenk dat bv. frambozen uit een pot veel suiker loslaten als ze kapot gaan als het ijs wordt gedraaid

Bedenk dat het beter smaakt met iets teveel suiker en dan wat limoensap erdoor

Bedenk dat je werkt met relatief veel fructose ipg gewone suiker
Je moet de machine wat langer laten draaien dan je denkt