donderdag 12 juli 2018

Petatten!





Hier zijn twee gerechten door mekaar gelopen, omdat ik ze na mekaar maakte, omdat iemand in ene verhinderd was, en ik dus van de tweede charge wat anders maakte



Gebakken aardappelen

Met tomatensaus, eventueel met paprika, en met braadworst en ook nog eens met verse knakworst (Aldi; uitstekend spul)


De tweede zitting begon ik met de paprika te sauteren in olijfolie, en dan uit de pan


Daarna olijfolie weer, knof, peterselie...

Tomatenprut, rode wijn...
Rozemarijn en basilicum...
En laurier natuurlijk...
En grofgebroken zwarte peper...




Dit hierboven is de tomatensaus van de eerste dag, waarvan ik op de tweede dag tomaten-paprikasaus maakte

Eerste dag half gekookte aardappelen in schijven bruinen in boter voor twee dagen

Eerste dag braadworsten bakken

Tweede dag die knak koken
En die paprika toevoegen dus

Nou ja

Maar lekker dat het allemaal was!

Zwarte olijven erbij en zo...

Jammie!




Kriel

Met Vacherousse d'Argental en zoete ui


Dit is weer een van mijn fameuze tartiflette aberaties!

Niet te kleine kriel half gaar koken

Zoete ui heel fijn gesneden in maisolie met deksel lang en langzaam sudderen

Kriel halveren, vette ovenschotel, olijfolie, oven (snijkant boven)

Chinese pruimenwijn bij de ui, geperste knof, Thin soy (geen Light soy!)...

Verder laten sudderen op wat hoger vuur en zonder deksel

Uien over de aardappelen
Kaasplakken (met de korst) erop




Rauw gebakken aardappelen

Met gekookt ei, paprika en kerrie


Bak aardappelplakken, rauw dus, langzaam in flink boter

Kook eieren hard, pel, bak rondom bruin in ghee

Pindaolie, paprika sauteren, uit de pan

Pindaolie, ui, knof, laos, rawit...

Kary malayu (Maleise kerrie; licht zuur), rijstebloem (geen kleefrijstebloem)...

Kippenbouillon...

Paprika en halve eieren erbij

Foto kwijt



Nieuwe bretels dan maar
Gelukkig dat ik Loek heb afgeschaft
Hoef ik er geen commentaar op te horen


Friet

Het werd tijd, ja

Met mosselen en sla


Boter, soepgroenten (peterselie, selderijblad, ui, knof, wortel, prei) en dragon...

Flamberen met Pernod
Flink witte wijn erin
Laten koelen

Mosselen erin, pan op hoog vuur, omhusselen...

Mosselen in een bak scheppen, kookvocht door een fijne geef gieten en opvangen

Mosselen uithalen

Boter, peterselie...
Bloem...
Versauzen met de kookvloeistof en room
Versgemalen witte peper...

Met friet en sla
Uhh, friet bakken dus!





San Fermín!

Eindelijk!

Acht gewonden in een "zeer snelle encierro"

Zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Ff scrollen naar de video