Hier zijn twee gerechten door mekaar gelopen, omdat ik ze na mekaar maakte, omdat iemand in ene verhinderd was, en ik dus van de tweede charge wat anders maakte
Gebakken aardappelen
Met tomatensaus, eventueel met paprika, en met braadworst en ook nog eens met verse knakworst (Aldi; uitstekend spul)
De tweede zitting begon ik met de paprika te sauteren in olijfolie, en dan uit de pan
Daarna olijfolie weer, knof, peterselie...
Tomatenprut, rode wijn...
Rozemarijn en basilicum...
En laurier natuurlijk...
En grofgebroken zwarte peper...
Dit hierboven is de tomatensaus van de eerste dag, waarvan ik op de tweede dag tomaten-paprikasaus maakte
Eerste dag half gekookte aardappelen in schijven bruinen in boter voor twee dagen
Eerste dag braadworsten bakken
Tweede dag die knak koken
En die paprika toevoegen dus
Nou ja
Maar lekker dat het allemaal was!
Zwarte olijven erbij en zo...
Jammie!
Kriel
Met Vacherousse d'Argental en zoete ui
Dit is weer een van mijn fameuze tartiflette aberaties!
Niet te kleine kriel half gaar koken
Zoete ui heel fijn gesneden in maisolie met deksel lang en langzaam sudderen
Kriel halveren, vette ovenschotel, olijfolie, oven (snijkant boven)
Chinese pruimenwijn bij de ui, geperste knof, Thin soy (geen Light soy!)...
Verder laten sudderen op wat hoger vuur en zonder deksel
Uien over de aardappelen
Kaasplakken (met de korst) erop
Rauw gebakken aardappelen
Met gekookt ei, paprika en kerrie
Bak aardappelplakken, rauw dus, langzaam in flink boter
Kook eieren hard, pel, bak rondom bruin in ghee
Pindaolie, paprika sauteren, uit de pan
Pindaolie, ui, knof, laos, rawit...
Kary malayu (Maleise kerrie; licht zuur), rijstebloem (geen kleefrijstebloem)...
Kippenbouillon...
Paprika en halve eieren erbij
Foto kwijt
Nieuwe bretels dan maar
Gelukkig dat ik Loek heb afgeschaft
Hoef ik er geen commentaar op te horen
Friet
Het werd tijd, ja
Met mosselen en sla
Boter, soepgroenten (peterselie, selderijblad, ui, knof, wortel, prei) en dragon...
Flamberen met Pernod
Flink witte wijn erin
Laten koelen
Mosselen erin, pan op hoog vuur, omhusselen...
Mosselen in een bak scheppen, kookvocht door een fijne geef gieten en opvangen
Mosselen uithalen
Boter, peterselie...
Bloem...
Versauzen met de kookvloeistof en room
Versgemalen witte peper...
Met friet en sla
Uhh, friet bakken dus!
San Fermín!
Eindelijk!
Acht gewonden in een "zeer snelle encierro"
Zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Ff scrollen naar de video