Apple
Pay more, get less
Pay more, get less
Stoofvlees iets voor de winter?
Lazer op!
Leer koken!
Stoofvlees met biet
Runderlappen, ontbijtpek en schijven biet
Zorg dat dat stapeltjes zijn: vlees spek biet, want anders krijg je het de schaal niet uit zonder er een enorme zooi van te maken
De runderlappen klein snijden, en ook op het plat doormidden
Biet schillen en er plakken van de dikte van het vlees van snijden
Ovenschaal invetten, spek, lappen, peper, soepgroenten, oregano, knof, ui, peterselie (zit niet in soepgroenten), biet, spek etc.
Bouillon en rode wijn erover
In de oven met alufolie erover
2,5 uur 180° en dan 10 minuten zonder alu
En dan die afgang van Siri tegenover Google Assistent...
Stoofvlees met ontbijtkoek
Zoervleisj
Limburg
Snij ontbijtkoek (gemberkoek!) in dunne plakken en laat drogen
Maak runderstoofvlees met ui, knof, wortel en prei, en gekruid met in ieder geval tijm en laurier
Gebruik liefst als kookvocht deels pils en gebruik flink vocht
Bind het vocht met de in kleine stukjes gesneden koek (die lossen op na even)
Proef op p/z
Roer er gehakte zilverui`tjes door en breng op smaak met wat witte wijnazijn.
Maastrichts recept
Marineer paarden- of veulenpoulet water en witte wijnazijn (50/50), p/z, laurier, kruidnagel
Uitlekken, aanbraden, marinade erbij en stoven
Ontbijtkoek, perenstroop
Friet / mayo
Zie je zo iemand als hierboven?
Die roept geluidloos Ik ben een dumbo!
Runderstoofvlees Ayala
Spanje
Zet water op met ui, knof, soepgroenten, groene kruiden, gebroken zwarte peper, zout, wat kruidnagel, wat foelie, laurier, gebroken piment en stelen van kastanje-champignons
Bak in een koekenpan hamvet uit of beter nog vet van gerookte eendeborst
Wrijf runderschenkels in met bloem aan beide zijden
Bak ze bruin aan beide zijden in het vet in de koekenpan, en laat op elke kant nog even nastoven
Doe de schenkels in de kokende bouillon, samen met heel klein gesneden aardappel (voldoende om te binden)
Laat stoven tot het vlees bijna gaar is
Giet af en vang het vocht op natuurlijk; verwijder uit dat kookvocht de laurier, en pureer
Snij het vlees klein en doe bij het vocht, samen met dobbelstenen aardappel; geef het bot aan de hond
Breng alles aan de kook en laat vlees en aardappel gaarkoken
Als alles gaar is dan in de vloeistof fijngesneden hoeden van de champignons opwarmen
Over Wichtigmacher gesproken...
Runderstoofvlees
Ethiopisch
T`ibs Wat
Dit gerecht wordt gemaakt van blokjes snel-gaar vlees zoals entrecôte en bief van de bil, maar het kan natuurlijk prima worden gemaakt als stoofvlees, van runderlappen
Bak uien in weinig boter op hoog vuur tot de goudbruin zijn
Voeg flink gesnipperde rode peper toe, roer even om en voeg een flinke scheut rode wijn toe, liefst natuurlijk ethiopische, T`ej, maar ja
Bak in een braadpan in weinig boter op hoog vuur de blokjes vlees rondom aan
Doe ze bij de wijn met uien, roer om en breng aan de kook
Kruid dan met kardamom (gebroken zaadjes; niet de peul natuurlijk), gember, nigella ("black gira", "zwarte komijn"; Surinaamse toko), kruidnagel en knof
Laat gaarstoven, eventueel water toevoegend indien nodig
Serveer met injera / n'jera, Oost-Afrikaanse pannenkoek, en verse kaas en gesauteerde groenten
What y been smokin man?