maandag 16 juli 2018

Enkele salades




Huzarensalade


De salades van vandaag postte ik eerder, maar dat is vier jaar of meer geleden, en ik paste eea aan



Ananas-radijssalade


Snij koude Roma sla grof en leg op koude borden

Daarop stukjes verse ananas, halve radijzen en geroosterde pijnboompitten

Maak een yoghurt-dressing met wat citroensap erdoor en redelijk wat selderijzout


Yoghurt-dressing

Drie delen mayo, iets meer dan een deel halfvolle yoghurt

Daar komt bij Tabasco, Worcestershire, medium sherry, citroensap, selderij-zout, gemberpoeder, versgemalen korianderzaad en wat gekneusde komijn

Gekoeld houden en regelmatig roeren

Op z/p afproeven, en aanzouten met mushroom soy of dark soy



Salade russe


Taugé-salade


Blancheer taugé en spoel direct goed koud

Laat goed uitlekken

Werk er grof gesneden gekookt ei doorheen, breng op smaak met p/z, en serveer met een mosterd-vinaigrette



Salade Olivier
Een zware klassieker!


Salade maïs mozzarella


Goed uitgelekte maïs (Bonduelle) mengen met gehakte bosui en blokjes buffel-mozzarella

Serveer met ietsje fleur de sel erover en redelijk wat Schabziger (Zwitserse groene kaas, vers geraspt)

Dressing: yoghurt dressing (zie hierboven)



Ook een soort Russische salade


Salade met blauwe kaas

Galicië


Week rozijnen in Malaga

Snijd witlofstronken door de lengte, dan in vieren, kontje eruit en in schijfjes snijden

Een mengsel van Cabrales (of een andere blauwe kaas) en room maken; met een vork de kaas door de room prakken

Serveren op de witlof, met walnoten en de uitgelekte rozijnen eromheen