Inkopen vandaag maar weer...
Nieuws zojuist op TV 1 of hoe heet dat tegenwoordig
"Alle Turken stemmen op Koevoet, en alle Suri's stemmen op Simpsons"
Ja Jezus, is dat raar of zo? Die weten niet beter...
En trouwens: prima! Allemaal stemmen die rechtstreeks het putje in gaan
En waar stemmen die Marocco's op eigenlijk?
Ongetwijfeld ook op iets doms
Op NK; Nederland Kwaakt
Laten we maar met die Marocco's beginnen
Lamsvlees met yoghurt
Mansaaf
Breng blokjes lamsvlees (schouder of zo) langzaam aan de kook in weinig water en schuim af.
Laat gaarkoken met stukjes wortel en p/z.
.
Laat op het laatst de vloeistof zonder deksel op hoog vuur flink inkoken.
Bak in olijfolie ui en knof, en roer er op laag vuur raz hanout door (Marokkaanse winkel) en geroosterde pijnboompitten.
Laat wat afkoelen, en roer er dan flink yoghurt, gemengd met wat maizena (tegen het schiften), door.
Daarna dat mengsel bij het iets afgekoelde vlees en op laag vuur nog een tijdje laten stoven.
Buikspek voor klassieke Babi pangang
Suri nu
Pom
Suriname dus
Leg zoutvlees in water, breng aan de kook en laat 10 minuten doorkoken.
Laat uitlekken en snij in stukjes.
Gebruik 100 gram op één kip/lijsttrekker.
Hak een kip in acht stukken en bestrooi met z/p en nootmuskaat.
Bak bruin in boter en haal uit de pan.
Fruit ui en knof in de pan.
Voeg het zoutvlees toe, stukjes tomaat, peterselie en selderij-blad en bak enkele minuten, af en toe roerend.
Doe er de kip bij en breng met bouillon aan de kook.
Laat op laag vuur een kwartier sudderen.
Schil tajer knollen, ongeveer 3/4 kilo op een kip. Rasp de tajer.
Maak er een dikke prut van met sinaasappelsap, limoensap, wat suiker en zoveel vocht uit de pan met de kip als nodig.
Leg de helft van de tajer op de bodem van een ingevette ovenschotel.
Leg hierop de kip met de saus.
Bedek met de rest van de tajer.
Bak anderhalf uur op 190 graden.
Serveer met rijst, groenten, zure komkommer (Atjar ketimoen) en gebakken of gekookte bakbanaan.
De Turko's
Gebakken Koevoet met Neusturksaus?
Nee, ik heb wat beters
Turkse pizza
Lahmacun
Maak lamsgehakt (of half lams half rund) aan met wat dikke tomatensaus, peterselie, p/z, versgemalen komijnzaad, cayennepeper, geperste knof, oregano en citroensap.
Werk er ook gebroken geroosterde pijnboompitten door.
Beleg uitgerold pizza-deeg met het mengsel, bestrijk met olijfolie en bak op 200 graden tot het randje goudbruin is.
Uhh, die Turken gebruiken veelal runderhart en -lever als "rundvlees"
Bah, wat die lever betreft!
Dit zijn die stripjes die, als je een kipfilet in handen hebt, er makkelijk vanaf vallen
Dat dunne deeltje
Bij eend zijn ze wat geprononceerder
Uiterst kort op heel hoog vuur bakken, ietsje stoven (altijd, want dat gaart ze!)
Wie ben ik nog vergeten?
O ja, die PVV stemmers!
Die Antilianen!
Funchi
Polenta maar dan uit de Antillen
Breng 500 cc water aan de kook met wat boter en wat zout.
Strooi er al roerend ietsje rood maismeel in, zo weinig dat het water blijft koken; herhaal dat twee keer.
Doe dan de rest van het meel erbij (totaal op een halve liter ongeveer 150 gram), roer goed door en zet de pan op een al warm plaatje op een kleine pit.
Blijf een kleine 10 minuten roeren.
Proef op zout.
Serveer met Wow! Caribisch eten...
Mangistan
O ja! Kijk hier (alle links hier in een nieuw venster)
Precies wat ik twee maanden geleden al opperde...